Прочитај ми чланак

„СРПСКИ ПЕВАЧ ПЕВА ЗА КАТОЛИЧКИ БОЖИЋ у хрватском граду?!“

0

Хрватски певач Матко Јелавић коментарисао је српског певача Жељка Јоксимовића који ће за католички Божић наступити у Лабину.

Он је своје несхватање овом одлуком градских власти прокоментарисао на свом Фацебоок-у, а његов статус вам преносимо у целости:

“Градоначелници хрватских градова користе музику за стицање политичких поена. Већина њих. На тај начин убијају нашу музику до краја. Српска и босанска музика заузимају тренутно 90 одсто хрватских забава и концерата. Тај постотак је до пре двадесетак година припадао хрватској музици. Не чудим се да су Срби искористили празан простор након масакра наше музике која се спроводи од 1993. године. Они према том питању имају много исправнији однос од нас. И нико други! Ово је први пут да чујем да српски извођач пева на католички Божић у хрватском граду. Значи, иду на 100%! Уз помоћ локалних власти и моћника! Немам ништа против свих страних извођача код нас. Музика је ипак језик свемира. Али задатак Хрватске је опоравити своју, првенствено. Музика је душа народа и идентитет. Крајни је час! И зашто да не – Христос се роди“, написао је.