• Почетна
  • ДРУШТВО
  • ОБРАЗ: Зашто Вучић скида плакате које је некад лепио по Београду?
Прочитај ми чланак

ОБРАЗ: Зашто Вучић скида плакате које је некад лепио по Београду?

0

У центру Београда и Земуна активисти Покрета Образ поставили су плакате подршке генералу Ратку Младићу, са његовим ликом и натписом „Нећу да издам“.

Међутим, током јутра су , како саопштавају из „Образа” „радници приватне агенције, коју држи човек за кога цела Србија зна чији је брат, добили задатак да скину и прелепе плакате са ликом Ратка Младића”.
 
 

У саопштењу покрета „Образа”, подсеће се јавност на „страшан грех издаје који су починили и чине властодршци у Србији, како они бивши, тако и ови садашњи” и додаје да је „бивши режим је издао Радована Караџића, Ратка Младића и остале истакнуте српске борце за слободу.”

„Садашњи режим, предвођен човеком који је пре доласка на власт изигравао националисту, јавно лепећи плакате подршке Младићу, наставља политику издаје не само према жртвама хашке инквизиције, већ и према Косову и Метохији, најсветијем делу наше Отаџбине”, још стоји у саопштењу „Образа” и поручује:
 

„Српски народ никада не сме прихватити издају својих светиња, јунака и мученика. Наша је дужност да памтимо, да се молимо и да се боримо за оно што је „свето и честито и миломе Богу приступачно“. Подршка и захвалност српским јунацима морају трајати док траје и Српство.
 
Будимо истрајни на путу правде и истине — и Бог ће помоћи нашем прегнућу.”