Прочитај ми чланак

ИМАЗ ПРИСВОЈИО НОВАКОВУ ТИТУЛУ НА ГАРОСУ: Ђоковић није био спреман за нове изазове

0

Шпанац Пепе Имаз, који је део стручног штаба Новака Ђоковића и повремено прати нашег аса на турнирима, истакао је да добар део заслуга за то што је српски играч овојио Ролан Гарос иду управо на његов рачун.

Контроверзни Шпанац, којег многи називају и гуруом је у интервјуу за Ел Паис говорио о томе како је дошло до сарадње са Новаком Ђоковићем.

– Све се десило пре пет година – његов брат патио је од депресије и није успевао да пронађе решење. После два месеца Марко је почињао да се мења и нормално је да се Новак запитао: „Шта се то дешава овде?“. Веома је радознао и желео је да зна о чему је ствар. Наставио је да игра и да се такмичи, али уместо да то види као агресивно такмичење, видео је све на хармоничан начин – рекао је Имаз за Ел Паис.

Он сматра да су управо његове методе донеле Ђоковићу толико жељени трофеј са Ролан Гароса.

– Игра је почела да му еволуира. Све то је много допринело. Са тим миром о којем сам му ја говорио успео је да освоји Ролан Гарос, једини гренд слем који му је недостајао. Сећам се да сам пред полуфинале био са њим целу ноћ и после скоро четири сата „рада“ казао ми је: „Пепе, ово је дивно, тако сам близу свог циља, али миран сам, нема нервозе и страха, то је импресивно“ – похвалио се контроверзни Шпанац.

Имаз је објаснио да је Новаку љубав помогла да се добро осећа и да се то одразило и на терен.

– После те титуле у Паризу тело му је рекло да је доста. То је као да се попнеш на Еверест, изморен си, и уместо да забијеш заставу, неко дође и каже ти: „Зашто се не би попео још осам хиљада метара?“. Тело није било спремно за наредне изазове као што је освајање четири слема у истој години, али он то није поштовао – објаснио је Шпанац – и додао:

– За мене, пут љубави чини да се осећам добро. Ако те неко нападне ножем, узврати му миловањем. Могу да ме зову глупим, али мени је драже да живим тако и искрено ме не боли ако неко не поштује мој начин размишљања – поручио је Имаз.

Новаков главни тренер Андре Агаси је недавно рекао да не зна ко је Пепе Имаз, али Шпанац је истакао да и даље сарађује са Ђоковићем.

– И даље сарађујемо на исти начин као и пре, ништа се није променило. Одем на понеки турнир када се уклопимо, када је њему то потребно и када ја осетим да ће бити позитивно. Сада ће он доћи овде у Марбељу и остаће неко време. Постао је отац поново и то је дивно, погледајте како је организовао време, сада може све време да буде са својом ћеркицом. Универзум је удесио ствари на фантастичан начин – рекао је Имаз.

На констатацију да њега многи криве за Новакове неуспехе, Имаз је одговорио:

– Не желим да се браним, али Новак није мој живот. Јадан бих ја био да је то случај. Радим са њим пет година, али појавиће се нови момак, неки Хесус или Карлос, и са њим ћу делити све ово. Мој живот зависи од личног раста… Кажем да радим с Новаком већ пет година, али људи као да не слушају – погледајте које је све успехе остварио за тих пет година. И да ли је онда логично да сам ја крив? Не верујем, али понављам, нећу да се правдам јер љубав не треба правдати – закључио је Имаз.