Прочитај ми чланак

ЗНАТЕ ЛИ КО ЈЕ ПРЕТХОДНИ ПУТ ВОДИО СРБИЈУ ПРОТИВ БРАЗИЛА? Зауставио је Нејмара!

0

Верује да је дошло време да се Србија пласира у други круг.

Жреб обављен прошлог петка у Москви вратио нам је сећања три и по године уназад, када је наш национални тим претходни пут одмерио снаге са Бразилцима.

Била је то за Бразил генерална проба пред Светско првенство које су они организовали и на којем су имали велике амбиције, а Србији је тај меч дошао као утеха после још једног неуспешног квалификационог циклуса.

“Орлови“ су у Сао Паулу пружили добар отпор домаћину, али су ипак поражени са 1:0, голом Фреда у 58. минуту.

У изјави за “Ало“, ову утакмицу је после жреба још једном прокоментарисао тадашњи селектор Србије Љубинко Друловић, који је посебно нагласио да је Нејмар у том сусрету био заустављен од стране наших играча.

“Често се сетим те утакмице. Заиста смо играли добро, на сваком делу терена парирали смо Бразилцима и несрећно сно изгубили голом Фреда са 1:0. Мој тадашњи стручни штаб и ја смо потпуно смо снимили игру ривала, зауставили Нејмара и мало је недостајало да останемо непоражени“, истакао је Друловић.

Он додаје и да се састави ове две селекције нису много променили у ове три године, па сматра да би неки рецепти из тог двобоја могли поново да се примене, без обзира ко буде изабран за селектора.

“Младен Крстајић или неко други, увек може да ме позове за неки савет или сугестију, јер знам да бих с том екипом, да сам добио прилику да радим, успео да постигнем велики резултат“, истиче Друловић.

А када су у питању шансе “Орлова“ за пласман у осмину финала, Друловић нема дилему.

“Мислим да је коначно дошло време да прођемо групну фазу и то заиста прижељкујем. Треба само да будемо смирени и концентрисани, без великих најава, а квалитет сигурно имамо“, објашњава Друловић.

На крају, да се још једном подсетимо најзанимљивијих детаља са утакмице у Сао Паулу, почетком јуна, 2014.

Србија је тада наступила у следећем саставу: Стојковић (Лукач), Баста (Вулићевић), Ивановић, Д. Тошић, Коларов – Петровић (Мрђа), Матић – Марковић (Гудељ), Тадић (З. Тошић), Јојић – Митровић (Ф. Ђорђевић).

За Бразил су играли: Жулио Цезар – Дани Алвеш (Маикон), Тијаго Силва, Давид Луиз, Марсело (Максел) – Паулињо (Фернандињо), Луиз Густаво – Хулк, Оскар (Вилијан), Нејмар (Бернард) – Фред (Жо). Селектор: Луис Фелипе Сколари.