Прочитај ми чланак

УХАПШЕН БИВШИ ДИРЕКТОР АЕРОДРОМА: Због корупције и малверзација пало 56 људи

0

Припадници Министарства унутрашњих послова су претходних дана, у више одвојених акција на сузбијању финансијског криминала и корупције ухапсили 56 особа због сумње да су у периоду од 2008. године до данас починили више корупитивних кривичних дела.

Међу њима је, како сазнајемо, и бивши директор аеродрома „Никола Тесла“ Велимир Радосављевић.

Како се наводи у саопштењу МУП, ухапшени су осумњичени који су коруптивним кривичним делима оштетили буџет Републике Србије, буџете локалних самоуправа и друга привредна и физичка лица за више од 8,4 милиона евра.

Акције су спроведене у сарадњи са надлежним тужилаштвима на територији Београда, Новог Сада, Панчева, Смедерева, Зајечара, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Прокупља, Пирота и Новог Пазара

Такође, у акцији усмерној на сузбијање сиве економије заплењено је 31.627 боксова цигарета различитих марки без акцизних маркица, вредности око 50 милиона динара.

Међу ухапшенима су и бивше одговорно лице аеродрома “Никола Тесла“, четири полицијска службеника, бивши стечајни управник предузећа “Застава Ковачница у стечају“, као и запослени у предузећима “Железнице Србије“, “Поштанска штедионица – експозитура Вршац“, у банци “Интеза – експозитура Панчево“ и „Југобанци-ЈУ банци“ АД Косовска Митровица, као и власници и одговорна лица у привредним друштвима.

У склопу акције због постојања основа сумње да су починили корупитивна кривична дела, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 40 особа.