Прочитај ми чланак

„НЕСТАЋЕ СРБИ С КАРТЕ ЗЕМАЉСКЕ ако не повећамо број деце“

0

Председник СПС и први потпредседник Владе Ивица Дачић изјавио је да повећање породице мора бити политички циљ, јер ће, како је рекао, Србија убити саму себе.

„За два-три века Срби ће нестати са карте земаљске ако не повећамо број новорођене деце“, рекао је Дачић, на Копаонику на изборној Скупштини подмлатка Јединствене Србије.

Фото: Јутјуб

„Данас нема значајније политике од политике рађања, а то значи да морамо стварати услове за неговање деце, за школовање, за запошљење како би се повећала репродукција. То је приоритет над приоритетима за будућност Србије“, рекао је Дачић.

„Драго ми је да сам данас овде. За младу генерацију се каже да су будућност, а то кажу они који хоће да вас ставе ускрај и ван дневног реда, јер мисле на далеку будућност. Ви тражите да будете садашњост Србије“, рекао је он.

Да одлучујете о Србији, да будете у центру одлучивања. Чврсто узмите судбину у своје руке, поручио је Дачић.

Он је оценио да се млади људи тешко пробијају, тешко се запошљавају.

Истиче да је Србија успела последњих година да смањи број незапослених на око 11 одсто и запошљава се више младих, што је нормално, у односу на старије структуре.

Нама је циљ да се стопа незапослених младих људи што више смањује и то ћемо остварити кроз бржи привредни развој, кроз веће инвестиције, а оне се најављују у привреди и економији, казао је Дачић.

За инвестиције је важно да Србија буде стабилна, нагласио је он и оценио да је херојско дело сада отворити радно место.

Радимо да имате радно место и да то буде основа да имате више деце. Да отварање радних места буде ултимативни задатак за све нас и вас, додао је Дачић.

Морамо очувати нашу земљу, а то је веома важно пре свега на просторима где се Србија празни: јужна и источна Србија, а није боље ни на северу ни на југу, закључио је Дачић.