Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Ко би Јанковићу дао место у влади? Вучић се смејао

0

Београд -- Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио да не може да верује да је председник ПСГ Саша Јанковић планирао да од председника Србије затражи место премијера.

То може бити само Јанковићева фикција, додао је Дачић за „Курир“ од понедељка.

„Прво сам имао сумњу да ли је могуће да је то заиста рекао, али сада када је потврдио за ‘Курир’, просто не могу да верујем да ли је он при чистој свести. И још се више питам да ли су при чистој свести они који му то верују“, рекао је Дачић.

Према његовим речима, приче да је Јанковић требало да уђе у Вучићеву владу и да је већ нудио ресоре Драгану Шутановцу и осталима је његова фикција. „Па ко би њему дао место у Влади? Сигуран сам 100 одсто да од Вучића никада није добио такву или сличну понуду, то нема везе са реалношћу“, рекао је Дачић и додао да се Вучић смејао када је чуо ту изјаву.

Упитан да прокоментарише шта би било да су Јанковићеви сарадници на наводној тајној вечери прихватили његов предлог и да је то јавно понудио Вучићу, Дачић каже да не би ушао у Вучићеву владу.

„То су најобичније фикције и глупости и не могу то ни да коментаришем“, рекао је Дачић.

Коментаришући наводе да је Јанковић хтео да понуди концентрациону владу у којој би биле све партије, Дачић објашњава да се концентрационе владе праве у време парламентарне или друштвене кризе.

„Имамо овакву ситуацију – Вучић победи на председничким изборима убедљиво у првом кругу. И сад он да прави концентрациону владу?“, рекао је лидер СПС.

Коментаришући која је побуда била Јанковићу да предложи тако нешто, Дачић сматра да је он умислио да је толико јак да може да натера Вучића на то. Дачић је оценио и да ова последња изјава, као и дешавања у ПСГ-у последњих дана значе политичко самоубиство Јанковића.