ДАЧИЋ: „Бомбардовање Србије је ратни злочин, судити им“

28

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да треба судити онима који су 1999. наредили и извели бомбрадовање Србије, јер су починили злочин над народом Србије.

Бомбардовање Србије је, према речима Дачића, извршено на основу лажне вести о наводном масакру у Рачку, Косово и Метохија, зато они, и Хавијар Солана треба да одговарају за злочин, рекао је Дачић на Копаонику обраћајући се члановима Изборне Скупштине подмлатка Јединствене Србије.

– То су ратни злочинци, то памтите и преносите покољењима, ја се не бојим то рећи у Вашингтону, ја сам министар иностраних послова Србије и моје је да браним интересе Србије – поручио је Дачић.

Истакао је да данас није лако бранити Србију јер, како је рекао, имамо јаке противнике.

– Ми се не боримо против Приштине која жели да нам отме Косово и Метохију, ми се боримо против других моћнијих напада и сила које су учестовале у растурању СФРЈ – рекао је Дачић.

Он је присутне позвао да, како је рекао, не наседају на приче које се могу чути у Београду, да је Србија растурила бившу СФРХ, те да постоји нека српска агресија.

– Ви сте млади људи и не знате можда нешто од новије историје, али је у Хравтској пре 1990. године било 380.000 Срба, данас их има само 160.000, док их је у Сарајеву живело више од 150.000 Срба, а данас их има мање од десет хиљада – рекао је Дачић и додао да је у Приштини од 40.000 Срба, колико их је некада тамо живело, данас остало свега неколико стотина.

– Па где је то онда Србија извршила етничко чишћење и геноцид – запитао је Дачић и додао да је „управо над Србима извршено етничкио чишћен и геноцид и зато морамо да наставимо да ширимо истину о нашем народу, нашој држави.

Указао је да је И борба за разбијање СФРЈ била заснована на лажима а ми нисмо били оспособљени да се боримо са монструозним лажима.

Подсетио је да је разбијање Југославије кренуло једностарним акцијама отцепљења Словеније и Хрватске, проглашењем независности БиХ против воље Срба који су било констутивни народ БИХ.

Прецизирао је да је рат у БиХ почео убиством српских сватова на Башчаршији и додао да никада није утврђено, на пример, како је дошло до експлозије на Маракалама у Сарајеву, после које су уведене санкције Србији.

– Ни дан данас немао о томе ниједног званичног докумета да су гранату на Маркале испалили Срби. Страни заваничници тврде да су то урадили муслимани – закључио је Дачић.

  • Запад и америка су дефинитивно пукли кад је Дачић окренуо плочу,сад чекамо његовог шефа да видимо сме ли он да окрене плочу или ће да буде она пандурска фора један бије а други га кобајаги смирује.

  • E. Lirsch

    Ajde ne sernjaj. Usmrdjo si se od zla i lopovluka. Svinjoglava pogana njuska.

  • Лав Јеленовић – БИП

    Док си био у дилу са жутом колером ниси се сетио тога. Немој ни сада, јер се ови не разликују од претходног хепатитиса који су преносиле жуте бубашвабе. Ти си и жутицу и ову сада кугу надмашио по штетном деловању.