Прочитај ми чланак

СРПСКА ВОЈСКА ИДЕ У ЛИБАН: Генерал Диковић каже да су се добро спремили

0

Где год да су припадници Војске Србије изашли ван касарне, своје задатке су извршавали квалитетно, рекао је данас у Нишу начелник Генералштаба Војске Србије, Љубиша Диковић, наводећи да је предстојећа мировна мисија српских војника у Либану одлична прилика за процену способности.

„То је међународно окружење, где имамо и припаднике других оружаних снага и то је одлична прилика да видимо колико вредимо у том окружењу и колико смо способни да са свим другима реализујемо веома важне задатке очувања мир“, рекао је Диковић новинарима.

Он је, на свечаном испраћај пешадијске чете и вода за заштиту снага Треће бригаде Копнене војске, штабних официра и чланова елемента за националну подршку у Мултинационалну мисију УНИФИЛ, истакао да су војници Србије добро припремљени за мисију у Либану.

Осврнуо се и на протекли састанак са председником Србије Александром Вучићем, рекавши да је дефинисано све што је потребно у вези Војске Србије и да су прихваћени сви захтеви, а да је Вучић и сам издао неколико предлога и задатака.

„За припаднике Војске Србије иду далеко бољи дани и више обавеза“, рекао је Диковић.