ОСВЕТА ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА ЗА УБИСТВО ЋЕРКЕ Молио је пријатеља да сачува Ану у Москви

5

Убица Ане, ћерке генерала Ратка Младића, ритуално је убијен у Москви. То је била генералова освета за смрт његове мезимице, пише Српски телеграф.

Човеку који је некада био близак Младићу, али и Жељку Ражнатовићу Аркану, кривцу за трагедију Младићеве ћерке, пуцано је у главу. Два хица, по једна у свако око.

Како објашњава Божидар Спасић, бивши обавештајац државне безбедности, Младићева мезимица желела је да иде на екскурзију са Медицинским факултетом, али је генерал био против тога. Како није могао да је убеди, Младић је ангажовао пријатеља да пази на његову ћерку док је у Москви.

– Почетком деведесетих година Ратко је молио свог најбољег пријатеља који је у том периоду био у Москви да чува и штити његову ћерку док она борави у Русији. Тек када је добио уверавања да ће Ана бити хиљаду посто безбедна, генерал је допустио да путује – почиње причу Спасић.

Због те дозволе и Аниног путовања, Младић се каје и дан-данас.

– По њеном доласку у Москву десио се непријатан инцидент између тог човека и Ане. Нажалост, дошло је до физичког и сексуалног насиља. Притом је тај Ратков пријатељ обио и сеф у којем су се налазиле паре за њено школовање. Ана је након свега тога обавестила оца, а убрзо је и под трагичним околностима и преминула – наставља Спасић.

Ово је Ратко причао о Ани

– Ја знам да је моја Ана убијена! И знам човека који ју је убио, знам и зашто су је убили. Браћа Срби су то! Али ја ћу с њим сам да завршим…
– Био ми је један човек у кући, питао ме кога више волим – Дарка или Ану. Питао сам га како ћу децу делити?! Инсистирао је. Рекох му, Ана је женско, некако ми се под срце завукла… Тад је изашао из куће…
Убрзо затим десила се Анина апсолвентска екскурзија, па те чудне главобоље и њено инсистирање да крене са мном на фронт…

Према подацима који су тада стизали у Државну безбедност, јасно је да је генерал био одлучан да узме правду у своје руке.

– Ратко је накнадно послао два човека у Москву да нађу тог човека. Лако су га нашли. Човек је убрзо пронађен мртав. То су информације које су у то време стигле у мој кабинет – тврди Спасић.

Иако је кривца казнио, генерал Војске Републике Српске никада није могао да прихвати чињеницу да је његова Ана била сметња било коме.

– И ћерку сте ми убили, онакво дете… Дали сте Аркану да је убије – била је реченица коју је српски генерал изговорио затворским чуварима пре него што је испоручен Хагу.

Сумњу генерала у Аркана, с којим је сарађивао његов блиски пријатељ, директно одговоран за Анину смрт, потврдио је недавно бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић.

– Младић је буквално протерао Аркана из Босне! Везаног као џукелу у приколици камиона претерао га је преко Дрине и рекао му:

„Немој да ти је пало на памет да си више икад крочио у РС.“

То заиста више никад нису урадили ни Аркан ни његови људи. Није искључено да је Жељко из освете и повређене сујете ударио Младића тамо где ће највише да га боли и убио му ћерку – казао је Ницовић.

Фото:Прватна архива – facebook

Након Анине смрти генерал се тешко борио са осећањем кривице јер је знао да је убијена због њега. Последња жеља била му је да га пре одласка у Хаг одведу на њен гроб.

Крајем маја Младићева жеља је испуњена. Некадашњи тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је та последња Младићева посета ћеркином гробу трајала 45 уместо предвиђених 30 минута.

– Да је желео и дуже да остане, нико га не би дирао. Ишло се са претпоставком да је ту последњи пут, касније сам чуо да је био јако захвалан на томе.

 

 • perungromovnik

  аркан је био сујетан, то је опште познато, а можда је и милошевић то наредио јер му је Ратко отказао послушност и похапсио УН војнике, па је тиме створен алиби а и могућност да се обрачуна са обојицом, и са арканом и са Ратком, сујета милошевићева је била још јача а његова жена умоболна егоиста која је и смишљала све те начине ликвидација. Познато је да је Баџа страдао да би се отворио пут марку да преузме послове са цигаретама, а да не причамо о Павлу Булатовићу који је и сугерисао милошевићу да жену држи даље од политике јер ће му уништити репутацију у народу (што је на крају и успела) због чега је попио метак….Ратко је касније сазнао ко стоји иза тога па се и притајио јер има сина којег није хтео да изгуби…удба је до скора била под утицајем супруге, дача коферче је у врху власти све време, био је највернији члан породице и министар унутрашњих послова…нема потребе да и даље пишем, за оне који су паметни 2 + 2 је увек 4…

 • grebak grebić

  Јадни наш генерале! Поред свих квалитета био си наиван! Штета!

 • DIKI

  Izdajniku metak u glavu. Ispravno.

  • Михаило

   Ко зна шта се то десило и да ли има икакве истине у овом тексту

  • Т. Горски

   Расвјетљавању би највише могао помоћи управо генерал, но хоће ли он то урадити, видјећемо.

   Превише прљавих ствари се догодило, као у осталом и у сваком грађанском рату.