Прочитај ми чланак

ДЕМОКРАТЕ: Јављају се грађани, СНС купује гласове и дели пакете

0

ОО ДС у Пећинцима је саопштио да се житељи те општине јављају са информацијама о куповини гласова за предстојеће локалне изборе.

Како се наводи, жалили су се и запослени у јавној управи који кажу како се од њих тражи да за владајућу странку обезбеде тзв. капиларне гласова, а сличним притисцима изложени су и запослени у појединим приватним предузећима чији су послодавци активни учесници предизборне кампање.

“Општинском одбору ДС-а су достављене и фотографије са садржајем пакета који се већ деле најсиромашнијим грађанима у Пећинцима и другим насељеним местима у пећиначкој општини. Демократска странка позива министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да у складу са прокламованим начелима борбе против корупције и криминала омогући полицији да заштити законитост изборног процеса и спречи безакоње, насиље и предизборне махинације о којим се већ данима говори у Пећинцима“, наводи се.

Додаје се и да постоји сумња да је Општинска изборна комисија владајућој странци доставила и списак грађана који су својим потписима подржала листу Демократске странке будући да су у фирме у којим раде поједини потписници стигли спискови имена запослених који подржавају опозицију.

“Локална полиција несумњиво већ сада има сазнања о незаконитим предизборним радњама али се не усуђује да било шта предузме без налога из Министарства унутрашњих послова. Уколико такав налог изостане и овог пута, биће јасно да врх републичке власти и човек чије се име налази на свим листама владајуће странке нису само заштитници предизборног насиља и безакоња већ директни инспиратори и налогодавци“, истиче се у саопштењу.

Уз саопштење медијима је прослеђена и фотографија, како се наводи, „пакета које СНС дели бирачима у општини Пећинци“.