Прочитај ми чланак

СРАМОТА: Ово је пенал после ког је Звезда изједначила против Бачке

0

Пешић је пао у казненом простору, контакт је постојао...

Фудбалери Црвене звезде успели су да “ишчупају“ бод на гостовању против Бачке, али тек из пенала у финишу меча.

Црвено-белима је бод са беле тачке донео Ричмонд Боаћи, након што је Милан Илић оборио Александра Пешића у казненом простору.

За судију Поповића није било дилеме и одмах је показао на белу тачку. Наравно, повела се дилема да ли је пенал био оправдан.

Контакт је постојао, а ви процените сами  у видео клипу горе.

КИКС ЗВЕЗДЕ ПРЕД КЕЛН: Бачка два пута водила, црвено-бели из пенала ишчупали бод!

Фудбалери Бачке били су домаћини су Црвеној звезди у 20. колу Суперлиге, а дуел је окончан резултатом 2:2 пошто је Звезда из пенала ишчупала бод!

Тим Бачке је везао победу и реми, па је са већом дозом самопоуздања ушао у овај дуел, док је Звезда била принуђена да ротира због фокусирања на Келн.

Екипа Владана Милојевића је у последњих десет мечева на европском и српском фронту забележила осам победа и два ремија, у претходном колу страдао је Радник са 5:0.

Није у стартној постави било стандардних Родића и Крстичића, одмарали су јер Звезда у четвртак чека Немце, у мечу који ће одредити европску судбину црвено-белих, што је Бачка знала да искористи.

Два пута је водила Бачка, а Звезда је бод изборила у 88. минуту из пенала, који је изнудио Александар Пешић. Са беле тачке, хладнокрван је био Ричмонд Боаћи за 2:2.

ТОК МЕЧА

Било је јасно да Звезда највише размишља о Келну, Бачка је била храбра и спремна да то казни. Од почетка је почела да ствара притисак и влада средином терена, искоришћено је и комбиновање у екипи јер су Родића и Борјана заменили Анђелковић и Кахриман.

Тада је дошло до неспоразума Стојковића и Кахримана, док су они били у дилеми ко ће преузети лопту, Бачка је отела и са 30-ак метара је Иван Ђорић мајсторски послао у малу мрежу, преко двојице играча црвено-белих.

Бачка – Црвена звезда 2:2
(Ђорић 27, Макарић 77 – Боаћи 54, 87)

Бачка: Лучић, Варга, Илић, Живковић, Спремо, Балабановић, Швоња, Луковић (од 92. Чековић), Макарић, Ђорић, Мићић.
Црвена звезда: Кахриман, Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић (од 46. Родић), Доналд, Гобељић (од 46. Јовичић), Пешић, Срнић, Милић (од 66. Милијаш), Боаћи

У првих 20 минута било је неколико грешака у одбрани Звезде, а кључна и највећа виђена је у 27. минуту.

Претходно је зицер Гобељића одбранио Лучић, а затим је мало недостајало да буде 2:0.

Врхунску прилику није искористио Макарић, искоса са десне стране био је сам, Кахриман се добрим постављањем искупио за кикс.

Након тога, пред крај полувремена је Пешић подбацио, са седам метара тукао је високо преко пречке, па се на паузу отишло са 1:0.

Милојевић је имао шта да каже играчима у паузи, Гобељића и Анђелковића је послао на клупу, Јовичић и Родић били су нови актери са задатком да промене стање на терену.

Јовичић је вратио чврстину везном реду, а после једног прекида и гужве у 16 метара, Ричмонд Боаћи је био најспретнији за изједначење на 1:1 у 55. минуту.

Звезда је потом преузела иницијативу у потпуности, али је то деловало јалово.

Бачка се превише повукла, нарочито пошто је Срнић испустио зицер прилику у дуелу 1 на 1 са Лучићем.

Бачка је вребала контру и дочекала прилику у 77. минуту, када је Кахриман одбранио два пројектила за неколико секунди, али није могао да заустави још један одбитак Макарића, Бачка је тада повела са 2:1!

Ипак, у завршници је Пешић изнудио пенал, који је Боаћи реализовао хладнокрвно. Полако је кренуо и застао, дочекавши пад Лучића за лаку одлуку о страни у коју ће шутирати.

Након тога, могао је да падне и преокрет, али је Милијаш погодио пречку, која је сачувала вредан гол храброј екипи Бачке.