ПУТИН ГОМИЛА ЗЛАТО: Сви се питају шта смера

10

Централна банка Русије повећава резерве злата како би испунила циљ који је поставио председник Владимир Путин да би Русију обезбедио од геополитичких ризика

Централна банка Русије повећава резерве злата како би испунила циљ који је поставио председник Владимир Путин да би Русију обезбедио од геополитичких ризика.

До новембра, Русија је имала 1.801 тона злата које чине 17,3 одсто свих резерви. Русија је шести највећи власник злата после САД, Немачке, Италије, Француске и Кине.

„Према инструкцијама председника Путина, Банка Русије вец́ дуги низ година спроводи програм повец́ања златних резерви“, рекао је Сергеј Швецов из те банке.

Од председничких избора, руске резерве злата су порасле за више од 500 одсто са 343 тоне. Куповина злата чини земљу мање подложном геополитичким превирањима.

Након референдума о Криму Русија је повец́ала своје резерве злата скоро 75 одсто.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Откупиће у једном тренутку преко 51% Бит Коина и ПАФ!
  Гејм овер…:)

  • Mile Tranzicija

   Taj Bit Koin je prilicno nejasna prica… Neko stoji iza te virtuelne valute koja raste. Bogatasi ulazu svoje novce u nju. Sta ako je „tvorac“ u jednom trenutku unisti? Cao ulozene pare…

  • моћни Ђоле Јанговић

   …“ Богаташи улажу своје новце у њу…“ :)

   Па то је доказ озбиљности приче. Богаташи увек улажу у сигурну инвестицију. Зашто је злато и некретнина сигурније за чување вишка вредности од штедње у банци или обртања на берзи?
   Па зато јер је “ real estate“ што би рекли у Америци – права вредност.
   Као и злато, Бит коин је немогуће фалсификовати, има тачно 21 700 000 Бит коина на целом свету и ни један мање или више, вредност му одређује отворено интернет тржиште а не нека група приватника у америчком ФЕД-у…
   Ове године је стартовао са вредношћу 1 : 1000$, а данас је већ 1: 8000$ са тенденцијом да до Нове године нагура 10 000…
   Вредност му се на тржишту мења, али тачно као и у случају злата: Нико нема контролу над том флуктуацијом него је она потпуно слободна и зависи од потражње. А то је суштина вредности новца: Сачувати вишак у сигурној а лако преносивој валути.
   Куд ћеш лакшу од оне којом можеш апсолутно СВЕ купити преко нета и која је тако криптована да је нико не може фалсификовати?

 • Ћирко

  Воли човек да се има, а и може им се.:))

 • HRVACKI KRALJ KRELE IV

  Ipak bih rekao da je Rusija 2.po rezervama zlata pošto je opšte poznata činjenica da SAD,Nemačka,Italija i Francuska imaju papirnato zlato, znači ništa.

  • Т. Горски

   Да њихово злато сада имају американци а они имају папире.

  • Било је речи о томе Кина и Индија имају највише злата трећа је Русија,Форт Нокс је још клинтон испразнио од злата и америчког и европског Кинези су купили све чак и лажне полуге од тунгстена или волфрама на које је нанесена позлата од два микрона.

  • HRVACKI KRALJ KRELE IV

   da

  • Mile Tranzicija

   Nemacka svoje zlato cuva u Americi. Pitanje je sta je uopste od njega ostalo…

 • Бр

  Pametan čovek … ostali neka kupuju bezvredni dolar :))))