Прочитај ми чланак

БИВШИ ПЛЕЈ ПРЕСУДИО ЦРНО-БЕЛИМА: Гордић водио Будућност до победе над Партизаном

0

Кошаркаши Партизана поражени су у Подгорици од Будућности (86:79) у дербију 10. кола регионалне АБА лиге.

Будућност сада има девет пбеда и један пораз, док је Партизан на скору 5-5.

Прва четвртина

Партизан је прве поене постигао после два офанзивна скока и одличног утрчавања Вилијамса Госа. Већ после три минута игре гости су били у заостатку од 10 поена, пошто је Гибсон убацио две тројке за 12:2.

После минута одмора који је звао тренер Николић гости су убацили четири везана поена, али им је мини серију тројком прекинуо Данило Николић. Тако је половином прве деонице било 15:6 за Будућност.

Партизан је стегао одбрану и у последњем минуту после тројке Величковића изједначио на 20:20. Ипак први део игре добила је Будућност 24:20.

Друга четвртина

После пет везаноигх поена Чакаревића Партизан је у 12. минуту први пут повео 25:24. Затим је после неспортске личне грешке Поповића Милер убацио оба пенала за серију Партизана 7:0 на старту другог квартала.

Михјајло Андрић је погодио две везане тројке за Партизан, али је Будућност на половини друге четвртине поново имала предност 41:35. Милер је прекинуо низ домаћег тима.

Било је 44:43 а затим је Будућност тројкама Ивановића и Грдића побегла на 52:43, минут пре одмора. Први део меча у не пуној Морачи се после тројкw Гордића завршио резултатом за 55:43 домаће.


Трећа четвртина

Утакмица је настављена тројкама Вилијамса Госа за 49:55. Величковић је потом убацио један од два пенала, па је у 23. минуту заостатак гостију био пет поена 55:50. На половини треће деонице Будућност чија се предност креће од пет до осам поена је водила 62:54.

Партизан је у 27. минуту после тројке Маринковића пришао на 64:61, али је на то Старовлах одговорио тројком. Минут касније Милеров погодак о таблу приближио је тим тренера Мирослава Николића на 65:67.

Тројка Маринковића са осам метара, десета за Партизан примакла је госте на поен заостатка 69:68. После коша Милера са линије слободних бацања у 30. минуту на семафору је писало 69:69.Ипак четвртина је окончана поготком Ивановића за 71:69.

Четврта четвртина

Партизан није успевао да погодио дуже од два минута последње четвртине, али је онда Милер убацио три поена за 72:73.

Партизан је имао два напада да поведе, није поентирао, а са друге стране Шеховић је у контранападу остао сам на зицеру. Будућност је шест минута пре краја водила 75:72.

Четири и по минута пре краја Милер је фаулирао Гордића при шуту за три поена, а плеј Будућности је убацио два бацања за 77:72. Партизан је тада пропустио некколико напада и прилику да чак и поведе.

Нешто мање од три минута пре краја Андрић је погодио тројку за 77:79, а неколико десетина секунди касније још једном су Београђани пропустили прилику да поведу, пошто је Маринковић промашио тројку.

Партизан је код резултата 80:77 за Будућност промашио чист зицер у контранападу, а затим је Николић погодио после офанзивног скока. Будућност је тада водила 82:77.

До краја меча изабраници тренера Џикића сачували су предност и остварили вредну победу, која их оставља на врху табеле.


Ток меча

Подгоричани у меч улази након убедљиве победе над МЗТ-ом у гостима у прошлом колу, док Партизан жели да се искупи за пораз од Олимпије у дворани „Александар Николић“.

Тренер Будућности Александар Џикић, некада стратег Партизана, рекао је да његове изабранике не очекује лак посао, јер противник игра разноврсно.

„Чека нас врло тежак посао. Наш следећи противник је врло квалитетан, сигурно су у самом врху лиге, а и имали су прилике да искористе ову паузу да пораде на унапређењу игре, у одбрани, јер су нападачки врло потентни, то су показали много пута. Очекујемо и новитете, спремали смо се за њихове комбиноване одбране. Мораћемо да будемо врло концентрисани у првој фази њиховог напада, организатори игре су врло агресивни пре него што се постави одбрана. Такође, њихов прошли меч и 24 скока у нападу су упозорење. Без обзира у ком саставу ћемо бити, покушаћемо да дамо све од себе“, изјавио је Џикић.

Тренер Партизана Мирослав Николић препустио лидеру табеле улогу фаворита.

„Апсолутни фаворит на утакмици је Будућност. Добра су екипа, једна од најбољих у лиги, добро играју и заслужују све похвале за досадашњи учинак у сезони. Ми смо током ове паузе имали доста проблема са повредама, па смо и тренинг прилагођавали томе а против Будућности ћемо се супротставити младошћу и енергијом која мора да буде на највишем нивоу“, изјавио је Николић.

Екипа из Подгорице је првопласирана на табели са само једним поразом након девет одиграних мечева, док је Партизан пети са скором од пет победа и четири пораза.

Меч почиње у 19.00 у дворани „Морача“.