Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Ако сте гледали ХРТ, Срби су кривци

0

Београд -- Наше је само да њима не чинимо оно што они нама чине, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је на тај начин одговорио на питање очекује ли притиске из Европе у случају да неко у региону жели нове сукобе, а након порука које су уследиле после последњих пресуда Трибунала у Хагу. те да ли у тој ситуацији Србија има саговорника у вези с економским напретком.

ЕУ је наш највећи економски партнер, одговорио је Вучић на тај део питања, а притиске, каже, не очекује.

Оно што га, међутим, чуди, јесте како је могуће да таман кад смо мислили да ће неко да нас остави на миру три дана, установили смо да смо управо ми криви за сукоб Хрвата и Бошњака у БиХ.

„Ако сте гледали ХРТ, а ја јесам, схватио сам да за све што се дешавало између босанских муслимана и Хрвата кривци су Срби. Немам појма како смо до тога дошли, нисам то схватио, али сам сигуран да ћемо такве глупости увек да негирамо и да ћемо се борити да заштитимо достојанство и понос наших људи“, навео је Вучић, те поручио да је важно једино да оно што они нама чине ми њиме не чинимо.

Срећан сам и поносан на српску политику, а они нека проблеме и грешке траже у себи, а не код других, поручио је.

„Неки то не могу да превазиђу, ми ћемо учинити све да очувамо стабилност и партнерство са земљама у региону, али никоме нећемо дозволити да понижава Србију и грађане на било који начин. Чуваћемо мир и наше је да чинимо све да се осећамо сигурније, јер ако је неко спреман да Србе окриви за сукоб Бошњака и Хрвата, ко зна шта ће сутра да му падне на памет“, поручио је српски председник.