Прочитај ми чланак

НАГЕТСИ СТРАХУЈУ – Јокић због повреде напустио меч

0

Драматична победа Денвер Нагетса над Чикаго Булсима 111:110 остала је у другом плану због повреде Николе Јокића.

Навијачи тима из Колорада ухватили су се са главу крајем првог полувремена, када је млађани Сомборац приликом улаза стао на ногу Џеријана Гранта и са болном гримасом се сручио на паркет.

Покушао је српски репрезентативац да настави меч, извео је два бацања, али је бол био превелики, па је морао у свлачионицу и није се више враћао.

До тог тренутка, у игри је провео 15 минута и забележио осам поена (3/6 за два) и по четири скока и асистенције.

„Идем сада да разговарам с докторима. Хвала богу да је само угануће чланка. Такође, добра је ствар и што он није превелики атлета, односно нема потребу да пречесто скаче. Имамо цео дан сутра да видимо да ли ће моћи да нам помогне против Лос Анђелес Лејкерса. Ако не буде могао, шта да се ради… Мејсон Пламли, Треј Лајлс, Кенет Фарид… Неко ће заузети његово место“, каже тренер Нагетса Мајк Мелоун.

Евентуално дуже одсуство Јоке представљало би нови велики проблем за франшизу из Колорада јер је Пол Милсап, највеће појачање тима овог лета, оперисан, а и Вилсон Чендлер има озбиљнијих проблема са повредом.

Без њега на терену, Нагетси су се добрано намучили да савладају најлошији тим лиге, али је феноменални Вил Бартон спречио изненађење. После низа преокрета, Крис Дан погађа после продора за минималну предност гостију, али се онда веома лоше поставља у одбрани, заједно са саиграчима, а Бартон то кажњава полагањем за победу, на нешто више од три секунде до краја.

Био је то Бартонов 37 поен, уз сјајне проценте шута (7/10 за два, 6/9 за три), а имао је и по три украдене лопте и асистенције, односно два скока.

Најбоље га је пратио Гери Херис са 21 поеном, Кенет Фарид имао је дабл-дабл са 14 поена и 13 ухваћених лопти, док је двоцифрен био још и Лајлс са 10 поена и шест скокова.

С друге стране, код Булса су Лаури Марканен и Робин Лопес имали по 20 поена, с тим да млађани руки из Финске имао девет, а Американац шест скокова.

Одличан је био и споменути Дан са 19 поена и по пет ухваћених лопти и проигравања, док је Џастин Холидеј додао 16.