Прочитај ми чланак

МОЛИТВА ЗА ЗВЕЗДУ ПРЕД КЕЛН! Црвено-бели донирали помоћ Храму Светог Саве!

0

Фудбалери Црвене звезде предвођени генералним директором Звезданом Терзићем посетили су Храм Светог Саве на Врачару и донирали новчану помоћ за завршетак радова у једној од три највеће православне светиње на свету

– Веома смо захвални што сте нам данас учинили велику част да са нашим играчима посетимо српску светињу. Из овог Храма црпимо снагу за најважније утакмице које нам долазе, а пре свега за сусрет са Келном. Нас везује много тога, српство, православље, љубав према Црвеној звезди, као и заједнички покровитељ компанија Газпром, која је помогла изградњу предивног мозаика у куполи који смо данас имали посебну привилегију и да додирнемо – изјавио је Терзић.


Он је додао да сви у клубу знају да се у Храму 2019. године обележава велики јубилеј, 800 година аутокефалности Српске православне цркве и да је Звезди част што ће донацијом помоћи завршетак изградње.

– Са наше стране то је скроман прилог и надамо се да ће Храм бити ускоро завршен. Огромну већину братства чине звездаши и то нам даје посебну снагу и веру да ћемо у наредној европској утакмици са Келном остварити повољан резултат и да ћемо обрадовати све наше навијаче – рекао је Терзић.

Звездини фудбалери обишли су крипту посвећену Св. Великомученику кнезу Лазару, у доњем делу Храма, која је изграђена пре нешто више од годину дана, а потом су имали прилику да виде и стару крипту, где ће бити сахрањивани српски патријарси.

Свештеници Храма Светог Саве су у крипти одржали молитву за успех и благодарност у раду и пожелели Звездиним фудбалерима и стручном штабу да наредног четвртка на утакмици против Келна наставе путем успеха којим су кренули овог лета.