КОЈЕ ТАЈНО ОКУЛТНО ДРУШТВО стоји иза мистичног Габријела у „Сенкама над Балканом“?

23

Мистични Габријел у "Сенкама над Балканом" (тумачи га бриљантни Себастијан Каваца) носи прстен печатњак на којем се налази симбол који је свету, нажалост, и те како познат... Ми вам откривамо које се окултно тајно друштво крије иза Габријеловог прстена.

На сам помен свастике многима се најежи кожа, па нам зато у серији „Сенке над Балканом“ и те како пажњу привлачи симбол заокружене свастике са закривљеним крацима који на прстену носи мистични Габријел.

Реч је о амблему Друштва Туле, немачке окултне и тајне политичке организације која је основана у Минхену 1918. године. Заправо, Друштво Туле је минхенска ложа националистичког Тевтонског реда.

Друштво Туле основао је немачки окултиста Рудолф фон Себотендорф, а о његовој убедљивости довољно говори чињеница да је за свега неколико месеци око себе окупио чак 1.500 чланова. Ово тајно удружење спонзорисало је Немачку радничку партију, коју је касније Адолф Хитлер трансформисао у НСДАП – Националсоцијалистичку немачку радничку партију, односно – Нацистичку партију.

Један од најпознатијих чланова Друштва Туле био је Хајнрих Химлер, један од идејних твораца Холокауста. Као чланови ове тајне организације помињу се и Рудолф Хес, Алфред Розенберг, Ханс Франк, Јулијус Леман, Готрид Федер… Не постоје докази да је Хитлер икада присуствовао окупљањима Друштва Туле, али чињеница је да је на бројне начине подржавао рад овог мистичног друштва.

Где се налазила земља Туле?

Друштво Туле име је добило по митској земљи Хипербореја – Туле (у хиндуистичким легендама „Бело острво“), која се судећи по грчко-римским географима налазила на крајњем северу а неретко се приказивала као Исланд. Ову земљу помиње и Вергилије у својим поемама, мада се претпоставља да је реч заправо о Скандинавији. Чланови друштва веровали су да су Исланд и Гренланд остаци митске Атлантиде – што је заправо Платонова идеја коју је развила најпознатија окултистица Хелена Блаватски.

Становници Туле су, према веровањима овог удружења, преживели катаклизму и постали подземни надљуди, то јест – супер-раса. Након катаклизме емигрирали су на запад Индије, потом у пустињу Гоби, па на Тибет одакле су се духовни ментори повукли у скривени подземни град „Асгард“ (дом богова у нордијској митологији). Са њима је могло да се контактира само духовним путем и били су познати као Краљеви света. Њихов симбол била је управо фамозна свастика. Припадници друштва Туле поистоветили су се са тевтонским племенима (прагерманска племена са територије Јиланда или Скандинавије), верујући да су они наследници изгубљене супер-расе.

Циљеви и веровања Тулера

Циљ Друштва Туле било је разбијање „малога себе“ – баријере која се састоји од физичке стварности и моралних окова, како би дошли у контакт са „божанским собом“. Веровали су да се тако буди унутрашња моћ која ће развити надљудске способности које су обележје Аријевске расе.

Главна одлика овог Друштва свакако је била дисциплина и слепа послушност Мајстору, ма шта он тражио од чланова. Себотендорф је то називао Фирерово начело, па је измислио и формални поздрав за „тако доброг човека“, чувени „Зиг, Хајл“. Друштво је ишчекивало одабраног човека коме ће се предати. Када се Хитлер придружио Друштву Дитрих Екарт је изјавио да је дошао тај дан и почео је да упознаје Хитлера са минхенским окултним круговима, представљајући га као „дуго ишчекиваног спаситеља“.

Неизбежни антисемитизам

Друштво Туле било је популистичко, центристичко удружење које је прокламовало антикомунизам, антиимперијализам и, наравно, антисемитизам. Они који су желели да се придруже овој тајној организацији морали су да потпишу „крвну изјаву поверења“ која се тицала њиховог порекла:
Долепотписани се куне се свим својим знањем и убеђењем да ни Јеврејска ни обојена крв не тече ни његовим ни венама његове супруге, као и да међу прецима нема припаднике обојених раса.
Баш је Фредрих Крон, члан Друштва Туле, 1920. године предложио Хитлеру да као заштитни знак за своју Нацистичку партију узме симбол кукастог крста који је користила и ова окултна организација.

Нацисти су их се одрекли?

Сам Себотендорф повукао се из Друштва Туле 1919. године, али се вратио у Немачку 1933. у нади да ће успети да оживи своју тајну организацију. Исте године објавио је и књигу „Пре него што је дошао Хитлер“, у којој говори да је ова окултна скупина заправо прокрчила пут Фиреровом доласку.

– Тулери су ти којима је Хитлер најпре дошао и Тулери су први који су се ујединили са Хитлером – писао је Себотендорф.

Нацистичке власти нису биле благонаклоне према таквим тврдњама. После 1933. године забрањене су и угушене све езотеричне организације, а Себотендорфова књига је забрањена. Он је ухапшен и депортован у егзил у Турској.

Но, остаје чињеница да се сама Нацистичка партија и те како бавила окултизмом, те да је Химлер у оквиру паравојне организације Шуцштафел (СС) основао и Аненербе – „друштво за истраживање древне германске историје и наслеђа предака“. Ова организација бавила се бројним теоријама завере којима су се бавили и Тулери.

 • Лесандар Матједонски

  Ма гледај серију и уживај. (-: Па и Моцарт је био масон а ја ипак уживам кад слушам његове композиције и не мислим ”не ваља, био је масон…”. Поздрав

  • Аца Тодоровић

   Масони су зло,олкутна организација али се представљају као добротвори који у своје редове позивају угледне личности, који су углавном остају масони нижег ранга. Већина Срба који су били и јесу у масонима углавном не знају шта су заправо масони и можда никад не сазнају.
   Из нижих редова масонерије се може изаћи, али када се сазна њихова тајна олкутизма, напуста се у дрвеном капуту.
   Масонерији постоје 33 реда. Не знам тачно од којег реда млађи масони се се психички припремају за ритуале у којима се најпре пије крв мачке а затим и деце.
   Сви Срби које масони својатају за своје чланове били су чланови нижег реда и углавном нису знали крајњи циљ масона. Да ли је Моцарт био окултиса вишег реда масонерије, не знам, мада није искључено. Уметници су углавном мало поремећеног ума и склони окултизму.
   Кроз филмове и серије масони потајно желе да покажу своју моћ и да сатанизују народ, што и успевају. Све је више народа који се одричу Бога и вере, док је све више народа нарочито омладине која се приклонила сотони. Масони не дозвољавају да се пише и снима истинита историја, зато ова серија осим добре глуме наших добрих глумаца, нема ништа друго да прикаже.

  • Командант I Тимочког батаљона

   А шта ако серија приказује истину у масонима само у пренесеном смислу? Шифровано?

  • Аца Тодоровић

   Истину о масонима, може знати само онај ко жели да зна истину, а маси народа којој је намењена ова серија, неће ни пиметити окултне симболе у серији, а камоли укапирати да се ради о масонима.

  • Командант I Тимочког батаљона

   Еих неће, па тамо су симболи толико директно приказани да ће ти очи истерају, верујем ја у мој народ, сконтаће о чему серија говори…

  • Tony Iommi

   Među masonima ima i običnog naroda. Ovi 33.stepen su samo marionete koji izvršavaju naređenja Illuminata i hazarskih cionista

  • Аца Тодоровић

   Марионете су Лучић, Видојевић, Бјлогрлић. Горан Кнежевић, а Илуминати су јевреји ционисти чије су главешине породице масони 33 степена.Рокфелер, Буш, Ротшилд, Сорош су масони 33 степена.
   Илуминати су творци разних организација попут масона, Трилетералне комисије, Билберд групе и других, које су све подређене њима. Намерно су створили више организација да би се прикрили свој рад.
   http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2013/06/Tajni_Svec%CC%8Cani_Ugovor.pdf

 • Лесандар Матједонски

  Мора да схватите да је Драган Бјелогрлић паметан човек и морао је да изабере једно друштво које данас више није активно или не постоји, то je ипак најбезбедније за њега. Није могао да изабере рецимо… шта ја да вам причам, питајте Дејана Лучића, он све зна, (-:::

  • Аца Тодоровић

   Бјелогрлић је масон, исто као и Дејан Лучић.

  • Tony Iommi

   Milan Vidojević?

  • Аца Тодоровић

   Наравно и он. Лучић и Видејовић су темплари и масонски агенти који имају за циљ да изношењем лажи и полуистина сакрију праву истину о масонима и светским владарима. Милан је пажљивији и пази шта прича, док Дејан поред многих глупости омакне и каже неку истину, јер не зна до које границе треба да говори полуистину. Укинут је видео на којем је Лучић говорио , да је други светски рат започет да би се уништили православни народи и да је страдање 26,5 милиона Руса пун погодак за светске владаре, док су остали видео снимци са његовим глупостима остављени.

  • Tony Iommi

   Ja sam gotivio tog Vidojevića, iako se nisam slagao oko par teorija sa njim. Ako čovek iznese nešto netačno ne mora da znači da radi za njih. Mada opet, Vidojević dosta zna o ezoteriji. I ja sam nešto čituckao da se upoznam sa tim. Komplikovane su to stvari…

  • Tony Iommi

   Milana treba pitati šta misli o litiji. Pošto se izjasnio kao antiekumenista

  • Аца Тодоровић

   Сећам се да је једне суботе, док смо се још спремали да кренемо, испред Владе прошао Милан, није се ни осврнуо на нас.
   По потопљеној Ваљевској Грачаници се и види ко је вера а ко не вера у Србији. Сви они који бар не осуде потапање Грачанице су на страни масона и режима.
   Од потапања Ваљевске Грачанице, највећу корист имаће масон Душан Михајловић, који је купио неколико хектара брда изнад језера Ровни, да би за масоне направио туристички центар.
   Масони су вучићу наредили да се спусти незавршена брана Ровни и потопи манастир. Наравно да то не умањује кривицу Вучића, јер се сам понудио да буде њихов слуга.
   Они који до сада нису осудили потапање Ваљевске Грачанице не треба их ни питати о њој.
   Масони се користе језуитским правилима од којих је једно „Сине међу католицима, буди католик, међу православцима православац итд“ , што јасно показује да ће се масони претварати и да су православци и да су националсисти само да би остварили свој циљ.

  • Tony Iommi

   Klasično pravilo talmudskih fanatika

  • Tony Iommi

   Samo, ima 1 problem. Od ukupne populacije današnjih jevreja, 92% su hazarskog porekla, nisu semitskog. Talmud je nastao u Vavilonu 5 ili 6 vekova pre Hrista. Hazari su ga posle prihvatili kao vodilju. Taj talmud i jeste neka vrsta satanizma, ali teorija da Illuminati postoje još od Sumera i Vavilona je kompletnija jer objašnjava same korene satanizma i politeizma, a pojavilo se dosta pre talmuda koji su napisali jevreji. Zavera mora postoji od početka sveta, a ne od 5 ili 6 veka. Osim toga, zašto bi u svetu postojali satanistički kultovi. Ali, nesporno je da su talmudisti oni koji kontrolišu svet…

   P.S.ovo može da te interesuje
   https://youtu.be/8w6YA-yAn3o
   https://youtu.be/Hx5NY8w5oWU

  • Tony Iommi

   El veruješ ti u ovo?

   https://youtu.be/c-Bv09N-02E

  • Аца Тодоровић

   Изгледа ми мало као нацртано, али свашта је могуће. У нашим црквама има и масонских симбола, нарочито изграђене у последње време. Међу владикама има и масона. Масони су од 1945г преко УДБе преузели управљање СПЦ, зато се данас црвене владике возају у мерцедесима и аудијима, а не интересује их вечна небеска слава.
   https://www.youtube.com/watch?v=ipkTs_UXvBY

  • Tony Iommi

   Formirali su Sinod 60ih. Slušao sam i ja šta Antonije govori…

 • Бобан за Царевину Србију

  То су му дошапнули његови другови масони…

  • grebak grebić

   Да ли је Масон то не знамо јер му не пише нигде. Међутим знамо да је потомак оних партизана који су умарширали у Београд (наравно трчећи за Русима) са отетим швапским чизмама или опанцима и јуришали прво на Дедиње за које су време Руси освајали Београд и околину. По Дедињу су побили све што су стигли и уселили се у богате Дедињске куће силујући „капиталисткиње“ и преко Ђиласа осудили за то Стаљинову армију.. Солунце су немилосрдно или убијали или кундачили као што су то урадили и са великим српским војводом Бојовићем. То су ти комунистички „пилићи“ који су имали све привилегије у свему па и у школовању и одрастајући у борделу који су спроводили сада троше народне паре да искупљују своје очеве и дедове приказујучи 20-годишње напоре Солунаца да фантастично обнове Београд и Србију. Оно што су ти Солунци успели за 20 година ови нису ни за 50. Што се тиче дроге и бордела данас их они тако масовно производе да солунци могу само да им завиде. НЕ ЗАБОРАВИМО ДА СЕ БЈЕЛОГРЛИЋ „ПРОСЛАВИО“ НА ФИЛМУ УПРАВО ПОКАЗАВШИ ПРВИ ПУТ ПОЛНИ ОРГАН. КАКО ТАДА ТАКО И ДАНАС: ПЉАЧКА, БОРДЕЛ И ДРОГА. Дрога је почела одмах после рата. Ко се не сећа да су се оба Кардељева сина дрогирала што је и почело код тих „СИЛНИКА“. Сетимо се шта је радио Радевић, Брозов пулен, пљачкаш и силоватељ чак и холивудских звездица. Један од првих Брозових бордела почео је код Трга Републике још док је трајао Сремски Фронт где су одвозили мушку децу и убијали док су им силовали сестре па и мајке.
   Ето ко вам снима серије са борделима, дрогом, пљачкама ….потомци оних који су то радили у комунизму!

 • HRVACKI KRALJ KRELE IV

  JA ZNAM, TO SE TAJNO DRUŠTVO ZOVE MUDOGLAVI ORAO :-)))

  • perungromovnik

   мудоглави орао с бели бубрези под мишке, то је прецизнији назив, у уста им се посереш свима…хааак, пууу!