Прочитај ми чланак

ПСГ УПОРЕДИО СРБЕ с неонацистима

0

Познати редитељ изјавио да га је срамота због Срба који се не слажу са пресудама Хашког трибунала, те их је упоредио са усташама и неонацистима

Редитељ Кокан Младеновић је изјавио да је у току севернокореизација медија, и да жали за старим временима, док је Југославија била држава која је функционисала по угледу на Северну Кореју. Он очигледно заборавља да су медији у Југославији сви били под контролом једне државе и једне партије и да је то време када је постојала апсолутна цензура.

Младеновић се осврнуо на политизацију друштвене мреже твитер у Србији, рекавши:

– На твитеру постоји комплетан опозициони живот, ту постоје стотине хиљада самосвесних људи који се не појављују на изборима.

Међутим, заборавио је једну битну ствар, вероватно заслепљен мржњом – на твитеру не постоји неколико стотина хиљада корисника у Србији, њихов број је много мањи.

Преценили се, па остају без чланова

Сходно томе, резултат који су ти гласови са твитера остварили на претходним изборима као група самосвесних људи, ма шта год то значило, говори највише о томе колико су се Младеновић и његов миљеник Саша Јанковић преценили. Инсистирајући на томе да су они ти који самосвесно размишљају, као да су сви остали грађани кретени који ходају улицама без циља и правца и нису свесни зашто су овде, говори много више о томе ко је био свестан реалности, а ко није – изборни резултат их је најснажније демантовао. Осим минорног изборног резултата који је Јанковић остварио на председничким изборима, ти исти људи који су подржавали формирање његовог Покрета слободних грађана, само шест месеци касније, не бирају да ли ће да га напусте кроз врата или прозор.

Људи за које он каже да су велики у политичком смислу, су за ових 6 месеци имали прилике да виде ко и шта је заправо Покрет слободних грађана, а то је приватна фирма породице Јанковић. Као и колико се то свидело самосвесним грађанима говори чињеница да је покрет напустило више од половине грађана јер су се из неког разлога ваљда пробудили из те како он назива самосвести, и да је подршка покрету преполовљена.

Младеновићу, за ким жалиш?

Младеновић се ту није зауставио у вређању сопственог народа говорећи како је Србија починила монструозне злочине деведесетих година у Сребреници, Вуковару и на Косову, притом вређајући патријарха Иринеја и његову изјаву да је пресуда Младићу ђавоља работа, а заборавља на злочине који су почињени над Србима широм бивше Југославије за којом жали.

За ким то он жали? Да је било среће не бисмо никад ни живели у заједничкој држави и можда бисмо и избегли силне ратове и сукобе у којима су Срби највише пропатили од братских народа којих се он са сетом сећа.

Поредећи Србе и Србију са нацистима и нацистичком Немачком је крајње срамотан чин јер су се ти Срби управо највише борили против Хитлера и тада су највише пропатили од истих тих братских народа који су нам деведесетих опет забијали нож у леђа и клали нас и протеривали са наших вековних огњишта.Не можемо заборавити да је у Другом светском рату убијено милион Срба, да су бацани у јаме и мучени по логорима, Јасеновац је један од највећих логора смрти нацистичке Немачке и НДХ који је управо био намењен за Србе, Јевреје и остале противнике нацизма.

Као поносни грађанин Србије никад не бих желео да ме његова дела представљају било где у свету.

А он већ ако се не осећа као Србин не мора да вређа нас који се тако осећамо. Нико му не брани да се осећа како год жели, можда као Југословен, како је сам истакао.