Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ (СРС): Београд већ одавно није пријатно место за живот

0

Ова власт нема програм, нема реформи, једино чиме се наше друштво бави је када ће бити нови избори, а ако нису избори онда је реконструкција владе, па за шест месеци опет избори. Сигуран сам да они ништа више не би знали после нових избора, него што сада знају, оценио је гостујући у Прелиставању штампе посланик СРС Немања Шаровић.

„Од нас није зависило хоће ли бити и парламентарних избора, али смо изашли са ставом да смо спремни за изборе. Ми смо и странка која је прва одредила свог кандидата за београдске изборе. Нисам сигуран да неће бити и парламентарних избора, знате колико Вучић држи до мишљења двојца Вулин-Стефановић, па га можда убеде да распише и парламентарне изборе“, рекао је Шаровић.

Истакао је да је једна од кључних ставки програма СРС легализација.

„Потпис даје само један човек у Београду, то је извор системске корупције. Људи који имају све уредне папире морају да плаћају“, каже гост Новог дана.

„Ако се сећате, пре доласка на власт СНС нам је обећала да неће бити корупције у јавним набавкама, а сада видимо како се цртају тендерски услови, очигледно се све направи за једну фирму“, изјавио је Шаровић.

Он каже да Београд мора постати пријатно место за живот, што, према његовом мишљењу, већ одавно није.

„Да ли ћемо ми након качења српских застава постати већи Срби, или ће похрлити Кинези и Бугари, јер нигде на свету нема јарбол“, упитао је и додао да се прави фонтана од три милиона евра, а да пола Београда нема канализацију.

„Нисмо ушли у власт где год смо могли“

Немања Шаровић истиче да је СРС поносна на оно што је урађено на локалном нивоу у општинама где су на власти.

„Не желим да се стекне утисак да смо ушли у власт где год смо могли. Одбили смо да будемо на власти где год су људи које познајемо добро и о којима годинама говоримо најгоре могуће“, каже он и додаје да је сигуран да ће бити изненађења у томе ко ће прећи цензус.

Говорећи о Хашком трибуналу, осврнуо се на реакције на пресуду Ратка Младића.

„Све изјаве опозиције су биле супротне од онога што смо ми рекли. Ратко Младић не занима никог као појединац“, тврди он.

Каже да су Косово и Метохија српски и да ће се ослободири „милом или силом“.

„Децу морамо учити да је оно што је наше – наше. Не можете упоређивати модерну историју са оним што се дешавало пре педесет или сто година. У складу са међународним правом, Косово је наше, морамо да чувамо територијални интегритет и суверенитет Републике Србије“, каже Шаровић.

„Скупштина се већ годинама претвара у проточни бојлер“

Коментаришући петицију Фондације Тијана Јурић за увођење доживотне казне затвора за убице деце, гост Новог дана је рекао да је подржава.

„Мислим да за те монструме који убијају и силују малу децу нема друге казне, у неким случајевима бих био и за смртну пресуду, али је код ње проблем што се може осудити и погубити невин човек“, рекао је он.

Истакао је да је грешка што је Маја Гојковић предлог закона послала Ани Брнабић, јер је Скупштина та која доноси законе, а други су ту да их извршавају.

„У пракси је нажалост супротна ситуација. Скупштина се већ годинама претвара у проточни бојлер“, каже гост Новог дана.

Погледајте цело гостовање у Новом дану: