Прочитај ми чланак

РОЈТЕРС: Имамо потврду, зна се ко је Путинова ћерка (ФОТО)

0

Москва, Лондон -- Након година спекулација, потврђено је да је плесачица Јекатерина Владимировна Тихонова млађа ћерка председника Русије Владимира Путина, пише Ројтерс.

Агенција подсећа да је 2015. објавила сазнање, а да је сада добила и потврду из Светске федерације за рокенрол плес (WРРЦ).

„Потпредседник за правна питања WРРЦ рекао је да познаје Тихонову, а када је упитан да ли зна да је Путинова ћерка, он је рекао ‘Да, наравно да је знам’. Климнуо је главом и рекао ‘да’ и на поновљено питање“, пише Ројтерс.

Како наводи агенција, потпредседник Манферд Мохаб је потврдио да је „сарађивао“ са Тихоновом.

Ројтерс наводи и да Кремљ и Тихонова нису одговорили на упит агенције за коментар.

Ројтерс је до ове информације прво дошао 2015. године, након разговора са једним од функционера Гаспрома Андрејом Акимовом, који је то касније демантовао, а затим и из два независна, анонимна извора.

Путин већ годинама вешто крије идентитет своје две ћерке Марије и Јекатерине, а у годишњим разговорима са новинарима често добија питања о породици и на креативне начине избегава одговор.

Како истиче Ројтерс, о идентитету млађе ћерке бившег агента КГБ се нагађа више година, а Тихонова је презиме које је наследила од баке. Тихонова (31), која је и сама била плесачица, задужена је за пројекте Московског државног универзитета, а потпредседница је плесачке федерације за проширење и маркетинг.

Ројтерс наводи да је рокенрол плес „опскурна и мала ниша у плесачком свету“, као и да је популарна на истоку Европе.

Тихонова је удата за Кирила Шамалова, сина једног од „Путинових најближих пријатеља“, који је у пословима са нафтом стекао богатство од око милијарде долара.