Прочитај ми чланак

ОБРАЧУН РЕЖИМА СА ДВЕРИМА НА СВИМ НИВОИМА – Оборена изборна листа у Костолцу

0

Изборна комисија Градске општине Костолац донела је скандалозну, неправилну и незакониту одлуку по којој се одбија изборна листа Српског покрета Двери за учествовање на локалним изборима заказаним за 24. децембар!

Оваква одлука Изборне комисије Градске општине Костолац није узрокована кршењем било каквих прописа, већ је подстакнута страхом Српске напредне странке од раста и јачања Двери на свим нивоима. Глас Двери не сме да се чује ни у Народној скупштини, ни у медијима, а ни на локалним изборима у Костолцу.

Закон о локалним изборима, члан 22 став 1, између осталог, прописује да се назив изборне листе коју подноси политичка странка одређује према називу политичке странке. Дакле, произлази да закон у поменутом члану није искључио могућност да се поред назива регистроване политичке странке у назив изборне листе унесе слоган или сличан додатак, тако да не стоји тврдња локалне изборне комисије да назив наше изборне листе није у складу са законом.

Са друге стране, постављамо питање Изборној комисији Градске општине Костолац али и читавој српској јавности, како је могуће да је на локалним изборима у Ковину било дозвољено да у називу изборне листе Српске напредне странке не буде садржан назив подносиоца (Српска напредна странка) већ само слоган Александар Вучић – Брже, јаче, боље, а да се у Костолцу обара законита и правилна изборна листа под називом Српски покрет ДВЕРИ – ДА КОСТОЛАЦ ВРАТИМО КОСТОЛЧАНИМА, која у свом називу садржи пун назив подносиоца (Српски покрет Двери) – што је и прописано чланом 22 став 1 Закона о локалним изборима?!

Преко 200 грађана Костолца је својим потписом подржало изборну листу Двери и наш излазак на локалне изборе. Њихову вољу ћемо одбранити законским средствима, а посебно изјављивањем жалбе Управном суду. Очекујемо да ће Управни суд пресудити по закону и донети одлуку која ће потврдити да је назив изборне листе Српски покрет ДВЕРИ – ДА КОСТОЛАЦ ВРАТИМО КОСТОЛЧАНИМА апсолутно у складу са Законом о локалним изборима.

Поручујемо владајућој Српској напредној странци да саплитањем и онемогућавањем деловања Двери само додатно подижу наш рејтинг, који је у свакодневном порасту, што ће се и потврдити на локалним изборима у Костолцу 24. децембра!

Општинска организација Двери у Костолцу