Прочитај ми чланак

МИГРАНТИ и пораст криминала у Европи

0

Меркелова одлично зна да је 2015.године, када је позвала избеглице да насељавају Немачку, отворила „Пандорину кутију“. Колико их је стигло у Немачку – то не зна нико. Тачних бројки нема. Део њих је регистрован у Немачкој, али је затим прешао у Данску, Шведску и Норвешку, у земље које такође не схватају шта ће им толики број нискоквалификоване радне снаге.

Скандинавске земље су приморане да прекрајају своје националне буџете. При том страдају становници који поштују законе, а којима се повећавају дажбине и истовремено погоршава стандард. Осим тога расте и криминал. Немачка је објавила податке који говоре да полиција не зна где се налази 30 хиљада избеглица који нису прихваћени као избеглице, или који треба да буду депортовани. Они су се једноставно растворили у ваздуху. Ишчезли су, испарили. Цифра је огромна – то је 30 хиљада људи које је изгубила полиција.

По читавој земљи су постављени избеглички логори у којима су смештени мигранти. Према подацима полиције, без обзира на логоре, повећао се број сексуалног насиља, убистава и крађа. Према немачким медијима откривена је узајамна веза између места где је избеглички логор и броја криминалних преступа у овом или оном немачком граду. Полиција је одавно схватила да што даље од логора, од насељених места, то је живот мирнији.

А Скандинавци стењу због тога што је код њих нагло повећан број силовања. Само у Данској – 200 процената. Ситуација измиче контроли. Стручњаци су убеђени да је криминал нагло порастао баш од лета 2015.године. Наравно да насилнике хватају. Али не могу баш све. Правници критикују полицију због, како се сматра, необјективног односа према мигрантима. А у ствари – проблем треба да се решава на законском нивоу. А то толерантна Европа једноставно није предвидела.

Тако се ствара затворени круг – закона нема, а њихово доношење се и не предвиђа. А силеџије и криминалци осећају да за њих не постоји кажњавање. Зато се и понашају бахато и дрско. Они прете безбедности становника читаве Европе. Избеглице – силеџије треба кажњавати, треба их одмах исељавати, и то без права уласка у Европу. Када би се то или нешто слично урадило са стотинак – двеста криминалаца – за многе стотине, па и хиљаде других избеглица то може да буде одлично упозорење. Међутим, уместо да стварно заштити своје становништво – полиција северних европских земаља препоручује да легални становници Немачке, Данске, Шведске, Норвешке увек улицама иду у пару. Чак и по дневном светлу. А још – и да се не приближавају избеглицама – ама баш никада. А жене уопште да их у широком луку заобилазе! Произилази да је спас „утопљеника“ (тј. силованих, претучених и опљачканих) сада у њиховим сопственим рукама. Баш су тужна времена настала! А каква их времена тек чекају? Одговор на то питање за сада не могу да пруже ни Берлин, ни Стокхолм, ни Копенхаген и Осло.