Прочитај ми чланак

МАЈА О ЗОРАНИ: Да сам остала развалила бих је да јој скинем онај гипс са лица!

0

Окидач је, како сазнајемо, била увреда Михајловићеве, која је Гојковићевој наочиглед свих посланика у сали рекла да лаже.

Напетост између председнице парламента Маје Гојковић и потпредседнице Владе Зоране Михајловић у четвртак је кулминирала насред скупштинске сале и мало је недостајало да се заврши физичким окршајем, сазнаје Курир.

Окидач за фајт је, како сазнајемо, била увреда Зоране Михајловић, која је Маји Гојковић пред свим посланицима рекла да лаже. Увређена председница је, према причи очевидаца, била толико бесна да се једва суздржала да је не удари.

Жесток окршај

Окршај две високе функционерке СНС током скупштинске расправе завршио се само на вербалном вређању и љутитом одласку Гојковићеве с места председавајућег.

– Усплахирено је ушла у кабинет и бесно викала да више неће дозволити да јој се Зорана меша у посао. Сарадници су је смиривали, а она им је признала да је добро што је излетела напоље, јер би је, да је остала још мало у сали, вероватно и ударила. Буквално је викала: „Да сам остала још две секунде, развалила бих је да јој скинем онај гипс с лица“ – испричао нам је наш извор.

Вјерица Радета
РАДИКАЛИ НЕ ПОДНОСЕ ПУДЕР!

Потпредседница Владе истог дана је имала и окршај с радикалима, а међу њима најдиректнија је била Вјерица Радета, која је гошћи из Владе натрљала на нос пудер:
– Не знам чему се смејете? Ко вам је рекао да можете да извадите пудријеру и да поправљате шминку на седници? Мислите да је то нормално? Ово је Народна скупштина, није ни Лабусов ни Вучићев кабинет и гледајте овде да се понашате онако како свако ко је присутан овде мора да се понаша. Срам вас било.

Он објашњава да је до сукоба дошло већ на самом почетку седнице, кад је Маја Гојковић морала да одговара на бројне прозивке опозиције, која јој је замерила што је седницу у четвртак заказала 24 сата и један минут пре почетка, па нису могли да предају допуне дневног реда и да се припреме за расправу. Да би се извукла из ове незгодне ситуације, Гојковићева је уперила прстом у министарку саобраћаја Михајловићеву, која је седела испред ње.

Не можеш да шефујеш

– Ову седницу сазвала сам искључиво зато што ме је замолила и председница Владе и министарка Зорана Михајловић, јер неразматрањем ових тачака дневног реда наступила би последица по нашу државу – образложила је Гојковић пред свима.

А онда је, према речима нашег извора, настао хаос, који многи нису приметили јер је трајала дебата међу посланицима.
– Кад је чула да је окривљена за овако сазвану седницу, Зорана се окренула према Маји и одбрусила јој: „Како те није срамота да лажеш.“ Маја није могла да верује шта јој ова говори, па јој је запретила: „Ако мислиш да можеш да шефујеш у Влади, не можеш то и у Скупштини.

Због тебе сам заказала седницу и нећеш ти да ми говориш како ћу да је водим.“ Зорана јој је узвратила да је није заказала због ње, већ због Србије и окренула јој опет леђа. То је Гојковићеву извело из такта, па је изгледало да ће скочити на њу. Међутим, скочила је са свог места рекавши: „Мислила сам да те браним од радикала, али нећу!“, бесно одјурила у кабинет и није се више враћала – препричава наш саговорник жестоку свађу две високе функционерке.

Зорана Михајловић
НИСМО У СУКОБУ

Министарка Михајловић за Курир каже да није у свађи с председницом Скупштине.
– Не постоји никакав сукоб између мене и председнице парламента Маје Гојковић – кратко је прокоментарисала она, док Гојковићева није одговарала на наше поруке.