Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Још се не зна да ли ће бити парламентарних избора

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић рекао је данас у Чачку да политички услови за изборе "нису нормални" и да се још не зна да ли ће поред локалних бити одржани и парламентарни избори, због чега ће та странка размислити о ширим коалицијама.

„Јесте речено од стране Српске напредне странке да парламентарних избора неће бити, али њима је тешко веровати јер често мењају изјаве на ту тему“, рекао је Јовановић новинарима након свечане академије Нове Србије у Чачку, којој је присуствовао.

Он је поновио да би ДСС изашла сама на изборе да су нормални политички услови, јер би то била прилика „да се измери и да провери свој нови програм“.

„Медјутим, пошто су услови све само не нормални, пошто су велике тензије, пошто се не зна да ли ће бити и парламентарни избори, пошто се не за шта ће ова власт урадити у дијалогу са Косовом, да ли ће признати Косово, да ли ће пустити да Косово и Метохија удју у Уједињене нације, онда треба да се размисли о ширим коалицијама“, рекао је Јовановић.