ОСТВАРУЈЕ СЕ САН СРПСКОГ ЦАРА ДУШАНА: Србија до Драча

22

Сан српског краља Стефана Душана да изађе на луку Драч постаје стварност након 660 година, али овог пута не ратом, пише "Коха диторе".

Приштински лист наводи да ће се то остварити преко „Ауто-пута мира“ Ниш-Приштина-Мердаре-Драч.

Thinkstock

Српски министар економије Горан Кнежевић изјавио је током викенда у Тирани да ће пројекат изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина-Драч донети, осим далјег јачања билатералне сарадње између Албаније и Србије, и крштење Националног пута под новим, сасвим смисленим називом, као што је „Ауто-пут мира“, који ће омогућити Србији, други излаз на Јадран, преко луке Драч, пише „Коха диторе“.

Ово је изјава српског министра економије на првом састанку привредних комора Албаније и Србије, где је учествовао заједно са 100 албанских и српских фирми, и где се разговарало о јачању сарадње двеју земаља у области трговине и економије.

Изјава српског министра економије Горана Кнежевића уследила је након што је председник Привредне коморе и индустрије Албаније и Србије Исуф Фера оценио да је лука Драч неискоришћена од Србије, преноси портал Кос-сев.

 • konstantin

  E sad hajde da vidimo sta ce biti ako bude obrnuto- Albanija do Beograda. Sa ovim nasim nesposobnim politicarima to je realnija opcija- nazalost. Kao na onoj slici kad Dusan kaze : Ostavio sam vam Srbiju sa izlazom na tri mora, je..m vas nesposobne.

 • Аца Тодоровић

  Србски сан се сигурно неће остварити док Србијом владају масони и издајници.
  Масонска фукара горан кнежевић само извршава налоге масона, који раде на уништавању Срба и православља.
  Мач има две оштрице.
  Пут Ниш-Драч се гради по жељи албанске мафије, да лакше и брже допремају дрогу на запад, али исти тај пут, кад се Србија ослободи издајника и јеврејско-масонске владавине, послужиће да се лако са тенковима и борбеним возилима поново, ослободи.

 • Гаудеамус Игитуровић

  Шиптарска посла. Мавају нас са траком од Ниша до Драча, а шта је са траком од Драча до Ниша. Ту се они надају да ће да прођу … уз помоћ ових „наших“ Бриселоваца.

 • БилиПитон

  Е бре шкипи одлучите се. Зар не рекосте да је цар Душан албанског порекла. Много сте недоследни.У Душановом царству Драч је био у саставу царства, док сте ви шкипи били у Душановом законику јасно дефинисани. Имали сте чувати стоку за српску властелу и строго вам је било забрањено да се мешате са домородачким народом тј. Србима. Овим пројектом данас Вучић жели само да му побратим Рама не долази дроном у Београд, већ аутопутем.

  • Александар Цвијетиновић

   Тако је, Драч је био у саставу Душановог царства.

   Сан Душана Силног је био Солун, а никако Драч.

  • Бели Орао
  • БилиПитон

   Мапа Душановог царства је за трећину већа него ова што је приказују званично.

  • Бели Орао
  • БилиПитон

   То је то.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Најтачнија је карта Европе из доба Карла Великог из године 814. која се у оригиналу налази на Харварду.
   То је она задња карта у чланку на телеграфу, a имаш је детаљније на овој аТреси: http://www.emersonkent.com/map_archive/europe_charlemagne_814.htm

  • БилиПитон

   Гледао сто пута. Ипак хвала.

  • БилиПитон

   Парадоксално звучи, али да не беше 27. март ’41. Хитлер би остварио тај Душанов сан, јер је обећао намеснику Павлу Солун у задњим преговорима. Чак су се и поједини официри вермахта јавно бунили против тога. Али нису смели даље, преко фирерове воље.

  • Бели Орао

   Ma, потписао је он и са Кобом Уговор о ненападању. ))

  • БилиПитон

   Нормално да би погазио тај договор, али би барем на папиру остварио Душанов сан.

  • Бели Орао

   Треба их углавном избегавати. Али како? Ееее, то је питање.

  • моћни Ђоле Јанговић

   На папиру смо сви лепи плави и високи а не тако бркати ко ти Били..:)))

  • БилиПитон

   Таки смо ми аријевци.

  • моћни Ђоле Јанговић

   :))) То, то ..аријевци… ма где нам се деде оно наци копиле „дестројер“?
   Да га није ујело пашче недобог?

  • БилиПитон

   Или је он ујео пашче, па га скоматале НВО.

  • Аца Тодоровић

   Све је то била фарса. Хитлера су Јевреји поставили да изазове рат у коме би народ а пре свега православни страдао. Лажна обећања и у услови који су постављени Србији, су били из разлога, да Срби као и увек до сада не спрече јеврејски план о уништењу православног народа.
   Мудри кнез Павле је све то знао, зато је и потписао сваки договор са Хитлером, да се не би поновило као у првом великом рату да страда једна трећина Срба, док остали народи чешу јаја.

  • 50 pera

   Solun je bio Srpski,posle I balkanskog rata kada se Balkan oslobodio od turaka. Grci su to prihvatili sobzirom da su u oblast Soluna živeli Makedonci. Englezi i Francuzi su nagovorili Bugare da napadnu Srpsku vosku sleđa. Srpska vojska se povukla iz Soluna da ne bi bila odsečena od centralne Srbije.Kada je Srpska vojska razbila Bugarsku u II Balkanskom ratu i Vojvoda Stepa Stepanović krenuo na Sofiju, ispred nje se postavili Engleski i Francuski emisari da ,,spasu,, Bugare, ali glavni razlog je bio da se ne dozvoli Srbiji da se nigde ne širi.Englezi su oduvek radili o glavi Srpskom narodu.

 • dr Srbivoje

  Zlatanovocu na sta spade da objavljujes siptarske vlazne snove i ludosti. Njihov autoput ne vodi nikud moraju da ga povezu na koridor 10, nato treba prolaz iz bondstila i Kosova ka Nisu ka Rusiji a Srbi trebaju to da finansiraju. Nijedna siptarska partija nije protiv ovoga pa i one najeksfremnije i tu je jasno sve. Obim saobracaja je mali i nedovoljan da bi se gradio autoput gde je studija nato placenici zorani mihajlovic i vucicu nema je, ali zato zele da srbiju zaduze za potrebe nato