Прочитај ми чланак

Волт Дизни у светлу глобализма и развоја вулканизерског заната

0

Од свих изума масовне комуникације до данас, једино још слике говоре језиком који је најразумљивији највећем броју људи.

Сви ми из педесет и неке, а и шире, сећамо се неуништивог и незаборавног Волта Дизнија, за кога се данас свашта прича, али је дефинитивно тачно да су његови цртаћи били здравији од разноразних Телетабиса. За разлику од ових страшила 21. века јунаци Волта Дизнија су се ипак борили за неку правду и бољи поредак, а сви против Хромог Дабе тог отелотворења зла.

Волт Дизни

Но ипак вратимо се наслову и скромном покушају да се мало осветле усне, тај чаробни део женске главе.

Паја Патак и његова девојка Пата родили су се баш када и многи наши родитељи, 1934. године. Добри стари Волт у то време имао је 33 године и креирао их је како је најлепше мислио.

Пата

Далековидост овог мага цртаног филма ипак је овековечена крајем 20-ог и почетком 21-ог века, али у глобалној естеткој хирургији.

Нежелећи да увредим вулканизере, те часне раднике, јасно је да је, назови естетичар, уствари њихов модерни колега. Мустра коју су узели су уствари усне наше Пате, те вечне девојке љутка Паје, а естетски изглед није ништа друго него бајлаговање (шта то беше?) модерних девојака и жена.

Да ли је Дизни размишљао о овој мустри?

Да ли је то тако да погледамо како се слажу слике и да ли вам писац ових редова говори истину тј. да ли се цитат Волта Дизнија на почетку текста слаже са фотографијама и цртежима.

За лош сан

 

Шта рећи, а не заплакати после овога. Да ли ће се вратити време када је јести на улици било срамота, када су нам мајке чак и због налепнице у боји на руци ударале ћушке, када су оне ишле на пијац после испраћаја очева на посао, а ми у школу без пратње полицајаца?

Сумњиви Плутон

Повод за овај кратки чланак су све упропашћивачице Божијег дара које у аутобусу не умеју да седну када им се уступа место.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић, испред Српског културног центра у Београду и Јован Хонда утредник портала Православна породица. Тема емисије је била породичне и православне вредности данас у Србији.

На почетку емисије Хонда је говорио о свом јапанском пореклу (00:01:00), о Недељи породичног јединства, содомизацији српског друштва и манипулацијама од стране савремених психолога и психијатра (00:02:30), о томе колико је содомизација Србије опасна за безбедност Србије (00:10:00); као и о наталитету у српским енклавама на Космету и о томе каква су српска деца на КиМ (00:14:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.