Прочитај ми чланак

КАНДИДАТ СРС ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА: Зашто сам се грлио са Чедом

0

Kaндидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда Миљан Дамјановић отворено је у емисији "Без устручавања" говорио о свим прозивкама на његов рачун од коалиција са СНС на појединим београдским општинама до грљења са Чедомиром Јовановићем лидером ЛДП-а.

Дамјановић, који је председник београдских радикала, рекао је да је на локалу спреман да преговара са сваком странком која жели да ради у интересу грађана. Дамјановић је навео примере општина у Београду где је СРС у жестоком сукобу са СНС, али је навео да се у стварању локалних коалиција гледа интерес грађана и програм који се жели спровести.

Он је жестоко критиковао градску власт СНС тврдећи да обмањују јавност о резултатима свог рада, да прикривају права дуговања јавних предузећа, а да су углавном завршавали пројекте које је неко пре њих осмислио и започео а да ни један нови нису спровели.

Као једну од основних циљева свог програма Дамјановић је навео проблем легализације наводећи да су потребна решења која неће сиромашне породице довести у неповољан положај и који ће коначно решити овај процес. По Дамановић каже да би по предлогу СРС легализација бити готова за две године. Дамјановић је рекао да би новац од легализације требало дати општинама али да буду потрошене на решавање нагомиланих комуналних проблема.

Како главне проблеме Београда, поготово централних делова, он је навео саобраћај и паркинг места и рекао да то мора бити приоритет градских власти пре сваког другог шминкања града. Дамјановић се заложио за одрживи развој градског саобраћајног предузећа критикујући предају наплате и појединих линија приватницима. 

Поводом његове фотографије грљења са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем, Дамјановић је објаснио да је она настала на захтев новинара током локалних избора у Зајечару током физичког насиља СНС над опозицијом. Дамјановић је рекао да су новинари предложили да се две супротстављена политичара сликају заједно да би на тај начин послали критику насиљу СНС-а.

Дамјановић је најавио да ће пре избора изаћи у јавност и са пројектом развоја метроа у Београду на коме су радили стручњаци.

Он је критиковао политику режима према Косову и Метохоји тврдећи да се Вучић координира са Рамушем Харадинајем, а да својим потезима признаје тзв. независност Косова. Дамјановић је објаснио да је рођен у Призрену и крштен у Високим Дечанима, а да је породица током рата дошла у Београд. Дамјановић је објаснио да Београд осећа као свој град, и да је више година живео у Београду него Призрену, али да је поносан на своје порекло.