Прочитај ми чланак

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА МУНДОБАСКЕТ Хрвати се обрукали у Холандији

0

Кошаркаши Хрватске су се обрукали у Холандији. Јесу били ослабљени, али нико није очекивао да ће их "лале" надиграти са 64:59 у првом колу квалификација за Светско првенство.

„Коцкасти“ су дефинитивно највећи губитници уводне рунде квалификација. Иако су играли без носилаца игре, по именима су били фаворити против Холандије, али нису оправдали ту улогу, па су поново исписали црне странице овог спорта.

Водили су Хрвати у последњој деоници са 55:54, али су онда Холанђани погађали из свих позиција и славили су сензационалну победу, која ће им свакако дати мотив за наредне мечеве.

Неочекивано се саплела и Русија, и то на гостовању Босни и Херцеговини, коју са клупе предводи Душко Вујошевић. „Змајеви“ су на крају тријумфовали са 81:76 после напетог финиша.

Џанан Муса је био најбољи у победничкој екипи са 18 поена, док се у „зборнаји“ истакао Виталиј Фридзон са 25.

Кошаркаши Шпаније, иако са другим тимом, нису дозволили изненађење на гостовању Црној Гори, већ су славили са 79:66. Колом и Васкез су водили „фурију“ до тријумфа са по 15 поена, док је код Црногораца само Ивановић био двоцифрен (10).

A како је Србија одиграла, у првом колу квалификација за Светско првенство у кошарци, прочитајте овде: АУСТРИЈА ЛАК ПЛЕН ЗА „ОРЛОВЕ“! Блистао повратник Паунић

Грци су се намучили у Лестеру, али су на крају дошли до вредне победе против Велике Британије 95:92 (после продужетка). До очекиваних бодова стигли су и Словенија, Литванија, Француска, Италија, Турска.