Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ И ЂИЛАС ЗАЈЕДНО – прозападна опзиција ће бити јача?

0

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас верује да ће опозиција бити јединствена и јача после, како је оценио, покушаја власти да је разори.

„Немам проблем да им будем тема, али верујем да ће опозиција бити јединствена и још јача после покушаја власти да је разори изнутра и споља“, написао је Ђилас на Твитеру поводом текста у Вечерњим новостима „Од Јанковића се одмиче и Ђилас“.

Претходно је Ђилас коментаришући тај текст у коме се наводи да су последња дешавања у Покрету слободних градјана довела под знак питања и евентулани договор председника ПСГ Саше Јанковића и Ђиласа о београдским изборима, на Твитеру написао да се „спиновање режимских медија против опозиције наставља“.

На Твитеру се огласио и лидер Народне странке Вук Јеремић који је позвао опозиционе странке да буду солидарне и да не дају да их “заваде”.

“Ударац на било кога из истинске опозиције је ударац идеји о слободном Београду на пролеће, а ускоро потом и целој Србији. Данас је мета Покрет слободних грађана, сутра ће бити неко други од нас. Будимо солидарни и не дајмо да нас заваде, велики је посао пред нама”, написао је Јеремић.

Јанковић је у интервјуу за Дојче веле оценио да је огромна количина енергије, времена и ресурса које је Александар Вучић „уложио да у највећу претњу по своју власт унесе овакву врсту негативности, подметања, трачева, најружнијих ствари“.

Председник ПСГ јуче је за Н1 рекао да се разговара са Ђиласом о београдским изборима и да ће вероватно бити сарадње.