Прочитај ми чланак

ЧЕШКА НУДИ ПОСАО И БЕСПЛАТАН КУРС ЧЕШКОГ лекарима и медицинском особљу из Србије

0

У Чешкој републици је велики мањак лекара, стоматолога, медицинских сестара и другог медицинског особља. Због тога Чешка нуди запошљење медицинарима из Србије.

Јужноморавска регија Чешке републике организује курс чешког за медицинско особље из Србије. Да би медицински радници могли да се запосле у Чешкој, неопходно је да савладају језик.
Курс чешког је бесплатан, плача се само симболична надокнада за уџбеник 500 динара за једно полугодиште. Настава се одржава у Београду, Крагујевцу и Аранђеловцу.

Градјанима Србије је такође понудјено студирање медицинских и других смерова у Чешкој. И то студирање основних, мастер и докторских студија и такодје специјализације за лекаре.

Студирање у Чешкој је потпуно бесплатно од основних па све до докторских студија и специјализације. И то не само за градјане Чешке, него и за странце из свих земаља. Најбољи полазници курса добијају стипендије за студирање у Чешкој.

Заинтересовани се могу информисати и пријавити за похађање на телефон 065/4485331 или на маил: [email protected].

У Београду се курс одржава на адреси Светозара Марковића 79/И У Крагујевцу се одржава у Првој гимназији и у Аранђеловцу се одржава у гимназији Милош Савковић.

За организацију је задужена Канцеларија Јужноморавске регије за међурегионалну сарадњу. Ова чешка државна институција организује већ 12 година курсеве чешког језика за ученике средњих школа, студенте и грађанство.

Најбољи полазници курса добијају стипендије и уписују факултете у Чешкој, захваљујући којима је већ на десетине студента из Србије завшило факултете у Чешкој. Од сада је курс отворен И за људе који желе да раде у Чешкој.