Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Вучићу, када ћемо се ујединити са окупираним српским земљама?

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС) поводом обележавања 99 - годишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Уместо позерског сликања са својим страначким пајтосима из Новог Сада, поводом обележавања 99-годишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији, обавеза председника Републике Србије је, пре свега, да постави неколико важних питања својим „пријатељима картографима“ из Брисела, Берлина и Вашингтона: најпре, да ли ће, макар за стогодишњи јубилеј, бити испоштована одлука Велике народне скупштине у Новом Саду о прикључењу Барање Србији и друго, када ће коначно бити реализовано истинско „уједињење Србије са земљама независне државе Срба, Хрвата и Словенаца, насталим на развалинама Аустроугарске (АУ)“, прокламовано 1. децембра 1918. уз благослов и гаранције свих најмоћнијих сила победница Великог рата – поручио је председник Иницијативног одбора Здраве СРбије (ЗС) Милан Стаматовић, наглашавајући да га, првенствено, занима уједињење са српским земљама на територији некадашње „Жуте монархије“.

Стаматовић захтева од председника Вучића, председнице Владе, министара и свих високих државних представника да престану да обмањују јавност да се Србија „ујединила“ са тзв. Државом Срба, Хрвата и Словенца, јер је истина садржана у „Одговору на Адресу Народног вијећа СХС“ у коме регент Александар Карађорђевић прецизно објашњава да се „проглашава уједињење Србије са земљама независне државе Словенаца, Хрвата и Срба, а не са (некаквом) државом Словенаца, Хрвата и Срба“.

Лидер Здраве Србије такође инистира и на томе да председник Републике и његови климоглавци из извршне власти, јасно и гласно, поруче својим западним налогодавцима да Србија није отимала или, не дај Боже, окупирала Стару Србију и Јужну Србију (данашње Македонију и Косово и Метохију) него су те територије, након протеривања турских окупатора, после балканских ратова, дакле, још пре Првог светска рата, поново постале део јединствене и целовите територије Србије. 

БОНУС ВИДЕО

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју” био је лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић. Тема емисије је била физички и вербални сукоби СНС владајуће странке са опозицијом у Скупштини Србје.

Интервју је рађен у просторијама медијске куће „Helmcast” (https://www.youtube.com/results?search_query=helmcast).  На почетку емисије Бошко Обрадовић је коментарисао изрицање пресуде ратном комаданту прекодринских Срба, Ратку Младићу, у Хагу, истакавши да су све српске власти, од 5 октобра, па до данас, ради уласка Србије у ЕУ одрекле свих оптужених Срба пред Хашким трибуналом.

Даље у емисији г Обрадовић је устврдио да је један део опозиције уцењен и купљен од стране Александра Вучића, те објаснио зашто је компјутерским мишем гађао председника посланичког клуба СНС, Александра Мартиновића, у Скупштини Србије. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.