Прочитај ми чланак

САД: Осуђен на 472 године затвора због сексуалне трговине децом

0

Амерички суд осудио је 31-годишњег Брока Френклина на 472 године затвора због трговине децом ради сексуалног искоришћавања, рекао је судски званичник.

Локални медији су оценили да је реч о рекордној казни за трговину људима.

Френклина је раније ове године суд у Колораду прогласио кривим по 30 тачака оптужнице укључујући трговину малолетницима и одраслим особама, као и подстицање дечје проституције, преноси Ројтерс позивајући се на локалне медије.

Телевизија Фокс 31 Денвер наводи да је реч о најдужој затворској казни за трговину људима у америчкој историји.

„Казном од 400 година шаље се снажна порука широм земље да нећемо толерисати ту врсту насиља“, рекла је Џенет Дрејк, портпаролка Канцеларије тужиоца Колорада.

У оптужници је наведено да је организована криминална група, чији је Френклин био вођа, користила наркотике и насиље да би контролисала девојке и приморавала их на полне радње. Додаје се и да је група продавала услуге девојака на интернету.

Банда се састојала од седам чланова, од којих су четворица већ била осуђивана.

Група „Поларис“ која се бори против ропства саопштила је да је примила пријаве више од 22.000 случајева везаних за сексуалну трговину у САД током протекле деценије.

Према подацима Међународне организације рада, у свету су више од 40 милиона људи жртве трговине људима, а око четири милиона њих је присиљавано на сексуално искоришћавање.