МАЛАГУРСКИ: Хашки трибунал је оружје нових сукоба на Балкану! (видео)

7

Хашки трибунал, или како би га Ратко Младић назвао...

Чиста лаж!

 

А сви народи на простору бивше Југославије су бар у неком тренутку Хашком трибуналу хтели ово да кажу.

„Лажете, мамицу вам ј… натовску!“

Па да, сетите се реакција у Загребу кад је у Хагу првостепено осуђен хрватски генерал Анте Готовина. На јединствену казну од 24 године затвора.

Или реакције многих Албанаца на изручење Рамуша Харадинаја Хагу.

„Сматрам да одлази тамо да би рекао истину. Рамуше! Рамуше!“

Или реакције у Сарајеву на хапшење бошњачког генерала Насера Орића:

„Мислим да је то монтиран процес. Уопште није заслужио. Свако зна да је то политички урађено.“

И тако смо током врло кратког периода након рата поново били уједињени. Уједињени у мржњи према Хашком трибуналу.

Међутим, како је време пролазило, схватало се да хрватски, бошњачки и албански ратни команданти нису одлазили у Хаг на казну, већ на прање своје прошлости.

„Жалбено веће проглашава да Насер Орић није крив. Судско веће сматра да нисте криви по свим тачкама оптужнице. Веће налаже да Вас ослободи из притвора. Господине Готовина, жалбено веће изриче ослобађајућу пресуду.“

Хаг је, тако, Сарајеву, Приштини и Загребу, уместо суочавања са прошлошћу, само дао повод за журке са ратним злочинцима.

Добро, са српске стране су пустили и Војислава Шешеља, али тек након што су га 13 година држали у Хагу без пресуде. Уосталом, тешко је поредити казне које су у Хагу добили Срби и сви остали. Према рачуници „Србије данас“, Хашки трибунал је Албанце осудио на укупно 13 година затвора, Бошњаке на 42 године затвора, Хрвате на 294 године затвора, а Србе на… Драмска пауза… преко 1.400 година затвора, ако се 6 доживотних робија рачуна као 40 година. Хашки трибунал се на осуђивање Срба навукао као наркоман:

„Боже, још само неколико хиљада њих и смирићу се, мајке ми.“

Наравно, ово је коришћено у политичкој арени да се докаже кривица Срба за све злочине током ратова у бившој Југославији, али да ли су саме пресуде биле политичке! Интервјуисао сам бившег тужиоца Хашког трибунала Карлу дел Понте, а она ми је потврдила да је постојао политички утицај на Хашки трибунал, конкретно у вези са ослобађајућом пресудом Анти Готовини:

„Да ли мислите да је то више била политичка одлука? Ви то кажете, али морам и ја да кажем — да.“

Трибунал, који је имао мандат да утврди истину, донесе правду и помири посвађане народе, истину је препустио политици, правди донео смртну пресуду, а народе посвађао још више. Зашто? Зато што циљ никада није ни био да се осуде прави кривци за избијање рата, већ да се са њих скрене пажња. Знате, на суђењу нацистима у Нирнбергу је најгори злочин био злочин против мира, а то су у овом случају они који су наоружавали сепаратисте, авнојевски разграничавали, уводили разарајуће санкције са трагичним последицама, бомбардовали градове и окупирали наше земље, како би као „миротворци“ изградили војне базе да би контролисали и Србе и Хрвате и Бошњаке и Албанце и све остале. Не знате на кога мислим?! Размислите, није тешко погодити…

 • samo war
 • dr Srbivoje

  Tacno tako britanija zeli da na balkanu prekompoziciju i preotimanje teritorija od pravoslavnih Srba tj njih da preda muslimanima koji bi u jednom trenutku kao 2015 jurnuli nekoliko miliona iz Afrike i bliskog istoka i tako u Evropi formirali sigurnu islamsku luku a pravoslavne narode kao „Ruske“ odbacila i obrisala sa sto vise prostora na Balkanu.

 • perungromovnik

  Малагурски, БОГ те Благословио!

  • brane121

   Pitam se samo kako se ubedljivo najveći primitivac koji se pojavio u istoriji interneta usuđuje da pominje Boga???

  • perungromovnik

   који је твој проблем? и што се мени обраћаш?

  • brane121

   Prvo…nisam se ja tebi obratio nego ti meni (slabo ti je pamćenje izgleda) Drugo…čitam ovaj portal i komentare na njemu i stvarno je teško naći nešto primitivnije od tvojih. Bez konkurencije si….Treće. ..vernik sam i šokira me kad neko takav spominje Boga…

  • perungromovnik

   где сам ти се обратио?!? нити ти се обраћам нити те коментаришем овде по овој теми и нико те не тера да читаш моје коментаре, стварно не разумем у ком си трипу, а то колики си верник види се, вређање других људи ти није страно а то је тако типично за вернике, а што се БОГА тиче ди му дођеш као неки адвокат? или си у одбору који одобрава ко и када ће се обраћати БОГУ или одређује ко је БОЖЈИ а ко није?
   заобиђи ме молим те и то у широком кругу, нити ти се обраћам и не тражим да ми се обраћаш, ако не можеш да будеш толерантан (ако си Србин) онда нема потребе да вређаш, а ако не желиш да читаш моје коментаре а ти ме блокирај и миран си. Остај здраво и нека ти БОГ помогне да нађеш себе, нема потребе друге да тражиш да би се качио…