Прочитај ми чланак

КО ЋЕ ДА НАС БРАНИ: Влада Србије распродаје војне касарне, вежбалишта …

0

Републичка дирекција за имовину расписала је оглас за продају једног броја непокретности Војске Србије, међу којима се налазе поједине касарне, складишта, вежбалишта, али и станови и пословни простор

Како се наводи у огласу у листу Политика, реч је о непокретностима које нису неопходне за функционисање војске, а међу њима се налазе и поједини објекти за које се претпоставља да су током НАТО бомбардоваја загађени неексплодираним убојним средствима и у којима испистивање и уклањање те муниције пада на терет купца.  

Један од објеката за који се претпоставља да је још загађен неексплодираним убојним средствима је складиште „Медошевац“ у Нишу, који се продаје по почетној цени од 1,78 милиона евра, као и касарна „Лечилиште Авала“ на Вождовцу по цени нешто већој од 732.000 евра.  

Продају се и клубови војске у Пожаревцу и Белој Цркви, вежбалиште у Сомбору, два стана у Мишарској улици у Београду, три локала у Улици Рајка Митића у Београду и пословни простори у Павла Јуришића Штурма и у Булевару Арсенија Чарнојевића у Београду.

На продају је понуђено и земљиште у оквиру војног комплекса у Зрењанину.

Сви војни комплекси и пословни простори могу се разгледати, уз претходну најаву, 4. и 5. децембра а рок за подношење пријаве је 15 дана од објављивања огласа.