Прочитај ми чланак

КЉУЧАЋЕ ПРОТИВ КЕЛНА КАО ДА ЈЕ ДЕРБИ! У Лондону је било 20.000 Немаца

0

Немачки менталитет никада не треба потцењивати, чак и кад су навијачи у питању.

Био је Келн закуцан за дно после три кола, без иједног бода, али се сада ситуација потпуно променила.

Победио је Келн прво БАТЕ са 5:2, а онда и Арсенал са 1:0, па се ситуација у групи Х закувала.

Црвена звезда и Келн имају по шест бодова, БАТЕ је последњи са пет, а у последњем колу Звезда чека Немце, 7. децембра на стадиону „Рајко Митић“.

Да иронија буде већа, Келн у Немачкој има само два бода из 12 кола, а сада је оживео наду за спас сезоне макар подвигом у Европи!

Још када су у септембру пуштени пакети карата у продају, довитљиви Немци су искористили интернет продају да купе све карте, иако им је потребна само она за 7. децембар.

Једна мања група навијача је имала и хуманитарну страну приче, карте за БАТЕ и Арсенал су поклонили деци из Звечанске, али не треба заборавити колико су Келнови навијачи жељни Европе.

Нису играли интернационалне мечеве од 1993. године, вратили су се на сцену против Арсенала, па је у Лондону било чак 20.000 навијача!

То је далеко већи број карата него што је места предвиђено за гостујући сектор, па је дошло и до нереда на трибинама, многи су чак и без карата дошли, али им није падало на памет да остану ван стадиона.

Све то изазвало је одлагање почетка меча за сат времена, надајмо се да у Београду таквих немилих сцена неће бити.

Сада је еуфорија још већа после две везане европске победе, сувишно је и причати да су 2.500 места, колико им од капацитета стадиона према прописима УЕФА припада, мало.

Нико Немце није могао да спречи да купе карте преко интернета, а још у септембру је за карте аплицирало око 13.000 навијача!

Сумње нема, чека нас дерби атмосфера и Делије ће имати равноправну навијачку групу са друге стране стадиона.

И управо недељу дана касније, Звезда гостује Партизану 13. децембра у 22. колу Суперлиге, па ће овај период бити буран за тим Владана Милојевића.