Прочитај ми чланак

ИЛИЕВ ПРОЗИВА КРИТИЧАРЕ: Мишеви, да вас чујем сад

0

Спортски директор ФК Партизан Ивица Илиев еуфорично је прославио пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Црно-бели су победом над Јанг Бојсом 2:1 изборили прво европско пролеће после 13 година, а шесто у историји клуба.

Илиев је изјавио да су сви из клуба на најбољи начин одговорили критичарима и опозицији.

„Поносан сам на играче, стручни штаб и великог тренера, али и навијаче. Летос сам рекао да правим тим који ће да прође групну фазу Лиге Европе, не само ја, већ и сви челници клуба, тренер, играчи… Сви имају велике заслуге, нећемо стати на овоме, имамо велике амбиције сразмерне реномеу клуба. Све стаје у једну реч – историја“, рекао је Илиев.

Он је имао и поруку за критичаре да морају да имају више вере у руководство црно-белих.

„Изгубили смо од Динама из Кијева да би се мишеви показали, да би се сви неверници показали ко су и шта су. Они причају како воле Партизан, а у ствари га мрзе, као и себе. Неверници једни, верујте нама… Свако обећање испуњавам и то гледамо већ две године. Показали су се они који су причали „Ђукићу, одлази“, „који је ово фудбал“, „са оваквом игром нећете далеко“… Нисмо далеко, али ћемо тек да одемо“, каже спортски директор српског шампиона.

Изнео је низ похвала за цео играчки кадар, посебно истакавши нападаче Леандреа Тавамбу и Огњена Ожеговића, стрелце у победу над „Бојсима“, а није заборавио ни Бразилца Леонарда.

„Леонардо је велики играч, али Тавамба прави велику разлику у европским оквирима, питам да ли је он већи од Бразилца. Овакву разлику и доминацију у европским утакмицама ниједан играч Партизана никада није правио. Омражени играч је Ожеговић, био сам на стубу кад сам рекао да стојим изнад њега. Сад овако он враћа“, закључио је Илиев.