Прочитај ми чланак

АМАНПУР БИЛА ЗАЉУБЉЕНА У МЛАДИЋА? Кад ју је генерал одбио, пљувала по Србима

0

Кристијан Аманпур, новинарка ЦНН која се прославила по злу током ратова у бившој Југославији објављујући најгоре лажи о Србима, наводно је била лудо заљубљена у Ратка Младића.

Американка која је рођена 1958. године, у време сукоба у БиХ имала је 35 година. Она је, како кажу припадници српских снага, једно време дословно у стопу пратила Младића, описујући га чак и у својим извештајима као „снажног, маркантног, импресивне грађе“. Генерал, међутим, није желео да има ништа с њом пошто је био познат као патријархалан човек, привржен породици и супрузи Боси.

Његово одбијање Аманпурова је тешко поднела и никад му то није опростила. По свему судећи, од тог тренутка је и окренула плочу и почела да пише најстрашније гадости о Србима.

У истом тону наставила је и ових дана. Након јучерашње пресуде Младићу, објавила је видео снимак свог сусрета с њим 1993. године, када му је поставила питање о могућности да буде оптужен за ратне злочине.

– Ви сте снажан човек, па можете да поднесете ово тешко питање – казала је Аманпурова.

Она је навела да јој је Младић рекао да „нема веће части од одбране свог народа“ и да му „једино народ може судити“.

Коментаришући за ЦНН пресуду Младићу, Аманпурова је изјавила да је он остао кукавица до последњег тренутка јер није остао у судници да чује пресуду.

Она је додала да је доживотна казна изречена Младићу „најмање што би жртве овог рата требало да добију“.

– Ово је правда за жртве, није освета, жртве широм Босне тражиле су свој дан на суду. Убијено је 7.000 њихових дечака, браће и очева у Сребреници и 10.000 широм Босне – рекла је за ЦНН.
Према њеним речима, кривица Младића се никада није доводила у питање.

– Била сам тамо, била сам током свега, никада нећу заборавити 1995. годину, када су Младић и његови мислили да је паметно да припаднике УН узму као таоце и искористе их за погађање и преговоре. Познајем их све. Познајем Ратка Младића, Радована Караџића, познавала сам и Слободана Милошевића – навела је она.

Шеф генераловог обезбеђења: Тачно је, та жена га је јурила!

Потврду ових сазнања стигла је и од Младићевог шефа обезбеђења Бранислава Пухала, који је цео рат провео с њим.

– Све је тачно. Добро се сећам Кристијан Аманпур, она је стално јурила Младића. Била је импресионирана њим, то се добро видело и то су знали сви људи из његовог окружења. Ипак, није било шансе да би он и помислио да има нешто с њом. Он, осим Босе, није погледао ниједну жену. Када је то схватила, почела је да пљује по Србима на све могуће начине – каже Пухало.