Прочитај ми чланак

ЦРНО-БЕЛО ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ Тавамба и Ожеговић донели Партизану европско пролеће

0

Фудбалери Партизана ће на пролеће играти у Европи! Црно-бели су у мечу одлуке у Лиги Европе победили Јанг бојс са 2:1 и коло пре краја су се пласирали у шеснаестину финала.

Јесу црно-бели били ослабљени, није могао да игра Зоран Тошић, али ни то није спречило српског шампиона да у последње коло групе Б уђе без притиска, јер меч у Кијеву против Динама неће имати резултатског значаја.

Одиграли су фудбалери Партизана одличан меч, баш онакав какав је трабало да би се пласирали у шесанестину финала, а пролеће ће у Европи дочекати први пут после 13 година.

Од старта су црно-бели знали шта желе, па су нападачком игром већ у 12. минуту дошли до вредне предности. Леандре Тавамба је у 12. минуту постигао погодак главом после одличног центаршута Јанковића и донео је велико славље „гробарима“.

Фудбалери Партизана су се затим повукли и у 25. минуту су капитулирали. Нгамалеу је изједначио и вратио драму у меч.

Обе екипе су после тога играле опрезно, чекајући своју шансу, а црно-бели су је дочекали у 53. минуту. Одлично су изабраници Миросалва Ђукића комбиновали, Тавамба је послао Пантићу лопту у простор, овај асистирао Ожеговићу, који је донео предност Партизану и испоставиће се победу.

Јесу се црно-бели после тога повукли, грчевито су бранили стечену предност и успели су да дођу до злата вредна три бода и победе која гарантује играње у Европи и на пролеће.

А фудбалери Партизана ће се тамо наћи после више од деценије, јер су последњи пут презимили у сезони 2004/05.