Прочитај ми чланак

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ Академик Теодоровић против Саше Јанковића

0

Академик Душан Теодоровић, један од оснивача Покрета слободних грађана Саше Јанковића и његов бивши сарадник, придружио се данас тешким оптужбама које је против Јанковића изнео Срђан Шкоро, члан председништва ПСГ који је данас поподне поднео оставку на ту функцију.

Шкоро је у писму оставке објављеном на интернету истакао да Покретом „управља искључиво брачни пар Јанковић“, да су „редовно абровисање и цинкарење део сталног блата на умишљеном двору Јанковића“ и да „би нас стварање нових Слобе и Мире одвело директно у пропаст“.

Теодоровић је у отвореном писму истакао да „у потпуности подржава ставове које у свом писму изнео Срђан Шкоро“.

“Истовремено, жао ми је што вас нисам и сам детаљније обавестио о разлозима напуштања покрета…

Слободан сам да Срђановим констатацијама додам своје утиске о потпуно нетранспарентном финансијском пословању, безидејности, неефикасности и непоштовању договореног од стране Председника ПСГ. Протоком времена уверио сам се да Саша Јанковић, кога сам најискреније подржао у председничкој кампањи и у фази формирања покрета, не поседује радне и креативне способности и моралне врлине да председава покретом који покушава да истински промени лице Србије.

Никада током своје дугогодишње каријере у земљи и иностранству ми се није десило да толико погрешим у процени радних способности и моралног кодекса једног човека. Погрешио сам и то је моја велика кривица. Примите моје извињење, како због моје погрешне процене, тако и због закаснелог признања”, написао је академик Теодоровић.

Теодоровић је истакао да ПСГ „не припада брачном пару Јанковић“.

„Најискреније молим брачни пар Јанковић да напусте покрет“, пише Теодоровић.

Теодоровић је за „Блиц“ потврдио да је ово писмо, објављено на интернету, његово и аутентично. Рекао је да је прочитао писмо члана Председништва ПСГ Срђана Шкора, и да је “суштина ту”.