Прочитај ми чланак

СРПСКА – РЕАГОВАЊА ЗБОГ МЛАДИЋА Убили сте правду, али не и понос српског народа

0

Шокантна пресуда генералу Ратку Младићу одјекнула је и у Источном Сарајеву.

Мада од Хашког трибунала правду одавно не очекују, доживотна казна за ратног команданта ВРС још један је доказ да је овај суд политички инструисан из свјетских центара моћи и срамотна иснтитуција за УН. 

Утисак је да су се грађани Источног Сарајева исувише навикли на бреме које носи српски народ.

Организација „Ветерани Републике Српске“ у ишчекивању не баш добрих вијести из Хага позивала је протеклих дана на протестну шетњу.

Нажалост, одазвао се веома мали број људи, али то не значи да су се становници Источног Сарајева предали пред одлукама хашких судија.

Удружење „Част отаџбине“ на Сокоцу је организовало јавно праћење преноса изрицања пресуде.

Са оба мјеста поручено је: Убили сте правду, али не и понос српског народа.

За страдања 55 милиона људи у Другом свјетском рату осуђено је 26 нациста у нирмбершком процесу који је трајао 11 мјесеци.

Кроз ту призму гледа ратни командант „Вукова са Дрине“ и саборац генерала Младића Милан Јоловић Легенда и указује да су у Хагу у процесима који трају 25 година осуђена 72 Србина на 1.200 година затвора.

– Генерал Младић жртва је потребе да се српски народ сатанизује, каже Јоловић.

Из Хага ни људског ни правног односа према Србима, поручује Сретен Јововић, генералов рођак. Каже-осмјелио се да сачува српски народ, зато је крив.

Хашки трибунал није одговорио ни на једну задату мисију, нити је имао универзалан приступ, каже посланик у представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарц.

Да је Хашки трибунал деградирао Уједињене нације и да је играчка у рукама свјетских моћника сматра и посланик у НСРС Срђан Миловић.

Разочарани на слаб одзив суграђана, „Ветерани“ су ипак поносно прошетали улицама Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева.

Очекивана, али ипак болна пресуда је првостепена, пдсјећају ветерани и позивају на ангажовање свих ресурса како би се стало у заштиту ратног команданта ВРС и бреме сатанизације скинуло са плећа српског народа.

У Бањалуци транспарент подршке генералу Младићу, у Братунцу плакати

У центру Бањалуке, на Тргу Крајине, појавио се транспарент подршке генералу Ратку Младићу којег је Хашки трибунал провстепеном посудом осудио на доживотну казну затвора.

Није познато ко је поставио овај транспарент ма којем пише „Ратко Младић херој“.

У Братунцу је Удружење грађана Источна алтернатива лијепило плакате подршке генералу са натписом „Ти си наш херој“.

Организација Ветерани Републике Српске организовала је у Источном Сарајеву протестну шетњу, а Удружење Част отаџбине на Сокоцу јавно праћење преноса изрицања пресуде.

На југу Српске, тачније у Требињу, око стотину грађана спонтано се окупило како би пружило подршку генералу Младићу.

У Бијељини је за сутра најављено протестно окупљање представника ратних јединица Војске Републике Српске у просторијама Градске борачке организације.

Хашки трибунал изрекао је данас првостепену пресуду некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу, осудивши га на казну доживотног затвора.

„ОН ЋЕ ЗА НАС УВЕК БИТИ ХЕРОЈ“ Подршка генералу Младићу у Требињу

Поједини грађани окупили су се данас послеподне испред Споменика браниоцима Требиња, како би пружили подршку генералу Ратку Младићу.

Спонтано се окупила група грађана изражавајући незадовољство и огорченост хашком пресудом Младићу и поручујући да су требињски борци били и биће уз свог генерала.

Окупљена, углавном, омладина скандирала је име генерала Младића и певала „Ђенерале, нек` је твојој мајци хвала, што јунака родила је да се српству врати слава“.

Малобројни грађани који су изашли на улицу да укажу на неправду према генералу Младићу нису крили емоције, поручујући да ће он увек за њих бити херој.

Небојша Милишић, борац требињске бригаде, рекао је да је пресуда очекивана од суда који је ослободио Насера Орића, Рамуша Харадинаја и њима сличне.

– Нажалост, вечерас нас је овде мало. Борачка организација није ништа предузела. Срећан сам што се омладина окупила, јер су они будућност Српске – поручио је Милишић.