Прочитај ми чланак

“ОРЛОВИ” ПОЈАЧАНИ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА: Звезда дозволила играчима да наступе за СР

0

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је донео одлуку да дозволи својим играчима да наступају за репрезентацију Србије и у квалификацијама

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је донео одлуку да дозволи својим играчима да наступају за репрезентацију Србије и у квалификацијама.

Многи клубови из Евролиге су због познатог спора са ФИБА одлучили да својим играчима не дозволе да у току сезоне играју квалификационе мечеве, а српски шампион је селектору Александру Ђорђевићу ставио на располагање своје играче.

„КК Црвена звезда мтс обавештава јавност, а у складу са позивом Кошаркашког савеза Србије, и наступа за репрезентацију Србије, да су њени играчи на располагању селектору Александру Ђорђевићу по његовом избору.

Клуб је ову одлуку донео у договору са играчима, уважавајући коректност селектора Александра Ђорђевића и кошаркашког савеза Србије.

Без обзира на чињеницу да је календар КК Црвена звезда мтс за такмичарску сезону 2017-2018 изузетно тежак, и оптерећен бројним утакмицама, за клуб је увек била велика част да у својим редовима има репрезентативце своје земље.

Играње за национални тим, је највећа част и задовољство коју један играч може да има и да доживи“, наводи се у саопштењу српског и регионалног шампиона.