Прочитај ми чланак

“ШТА ГЛУМИШ ТИ?” Инцидент у Скупштини: Бошко Обрадовић гађао Мартиновића мишем

0

Посланик Двери Бошко Обрадовић гађао је данас посланика СНС Александра Мартиновића мишем рачунара.

– Јел си ти видео да су се три посланика јавила за реч? Шта ти глумиш? Јел мислиш да смо сви ми овде будале? – упитао је Обрадовић Мартиновића, који је желео да закључи расправу на седници одбора.

До инцидента је дошло због тога што је Мартиновић је закључио расправу на Административном одбору где се претходно расправљало о казнама изреченим посланицима. Пре тога, Мартиновић је одузео реч Обрадовићу, на шта је лидер Двери бурно реаговао јер је, како је рекао, имао још три минута времена да говори.

Изнервиран због свега овога, Обрадовић је пришао Мартиновићу, и два пута га погодио мишем од рачунара. Након тога, посланици присутни у сали „скочили“ су да их раздвајају, за случај ако се можда потуку.

Како за „Блиц“ кажу извори са ове седнице, Обрадовић је са својим колегама заправо поротестовао због казне коју му је изрекла председница Скупштине Маја Гојковић пре извесног времена, и због које је удаљен 20 дана из скупштинске сале.

– Жалио се на то, рекао Мартиновићу да је „слуга господина Вучића“, а затим истакао и транспарент „Мајо, покрала си Нови Сад“. Након тога, Мартиновић му је изрекао опомену – прича наш извор.

И након опомене је, каже, Обрадовић наставио да прича, а Мартиновић помало да га „прозива“, након чега се прешло на гласање јер није било више пријављених говорника.

– Обрадовић му је пришао, стајао је тачно преко пута њега, узео миша од једног од компјутера, и гађао га. Мислим да га је миш „закачио“. Након тога је настало гурање између посланика Двери и СНС, а седница прекинута – прича наш извор.

Ни миш не трпи неправду

Лидер Двери Бошко Обрадовић објашњава да је, заправо, „миш скочио и ујео“ Александра Мартиновића, уз опаску да „чак ни компјутерски миш није успео да истрпи толику неправду“.

– У једном тренутку компјутерски миш је скочио и ујео Александра Мартиновића за нос зато што чак ни компјутерски миш није могао да истрпи толико неправду, бахатост и осионост председника одбора – рекао је Обрадовић.

Он је у парламенту упитао и новинаре шта би они урадили да су били на његовом месту, и да ли би дозволи да их неко гази и понижава.

– Ја то не могу да дозволим, не могу да дозволим да неко одузима реч опозицији и онемогућава грађанима Србије који су за нас гласали да се чује њихов глас у Скупштини – рекао је Обрадовић.

Како каже, његова обавеза је да се супротстави власти и да не буде “крпа”, а подсетио је да је пре скоро месец дана искључен из рада парламента, а да ниједна одлука о томе није донета.

“- Тек након три недеље данас је заседао Административни одбор који је требало да утврди шта се десило на седници када је влада досла да одговара на питања. Имали сте прилику да видите да Мартиновић одузима реч, забрањује опозицији да говори, прекида седницу, а да посланици опозиције нису добили прилику да говоре – рекао је он.

Он је додао да посланику Ђорђу Вукадиновићу, који је на седници Одбора требало да сведочи у његову корист, није дата реч.

Обрадовић је казао и да је у једном тренутку посланик СНС Владимир Ђукановић насрнуо на њега, али му каже “не замера јер је и он емотиван човек, и вероватно је мислио да не може обезбеђење скупштине да брине о безбедности посланика.

Ђукановић: Хтео сам да спречим физички обрачун

Са друге стране, Ђукановић објашњава да је желео да спречи Обрадовића да се физички обрачуна са Мартиновићем због чега је, каже, постао учесник инцидента и због тога се извинио грађанима Србије.

– Желим да се извиним грађанима јер сам лично учествовао у инциденту и жалим због тога, али бих увек „скочио“ да заштитим свог колегу. Мирно сам посматрао шта се догађа све док Обрадовић није кренуо физички да се обрачуна са Мартиновићем. Ја сам онда скочио и повукао Обрадовића, како бих спречио физички инцидент, онда је настало кошкање – објаснио је Ђукановић.

Посланик СНС је казао да “очигледно неко жели да испровоцира инцидент и да на тај начин додје до неког бирачког тела, пошто другачије не може”.

И транспарент на седници

Тањуг је такође пренео да је Обрадовић мишем од лап топа гађао у лице председника Административног одбора Скупштине Александра Мартиновића (СНС).

Свађи је претходило то што је Мартиновић Обрадовићу, коме је раније изречена мера удаљења са седнице Скупштине Србије на 20 дана, изрекао опомену.

Обрадовићу је опомена изречена зато што је лидер Двери показао плакат на коме је писало „Мајо, покрала си Нови Сад“. Обрадовић је потом устао жустро негодујући уз речи „Како те није срамота Мартиновићу, како можеш да будеш крпа“.

У једном тренутку у салу је ушло обезбеђење, а вербални сукоб, уз кошкање посланика Двери и СНС настављено је и након закључења седнице.