Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС):Суђење за тзв. државни удар у Црној Гори пародија Хашког трибуналa

0

У емисији „Хајде да причамо“ гост је био Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије. Разлог његовог гостовања је била недавна посета ДСС-а Црној Гори, када су јавно подржали колеге из Нове српске демоктатије и Демоктатског фронта, који су оптужени за монтирану аферу „државни удар“.

„Један од најважнијих разлога посјете, с обзиром на контекст јесте да дамо подршку Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и свим лидерима Демократског фронта и Нове српске демократије, којима се тамо суди по једној невероватној фарси. Власт у Србији има фарсу са дијалогом, а црногорска има фарсу са суђењем“, рекао је Јовановић.

Он је рекао да је непосредно пред пут за Црну Гору пратио ток суђења и посебно сведочење сведока сарадника Саше Синђелића те да је су његове заиста једна фарса.

„Хашки трибунал је био пародија правде, а ово је пародија Хашког тринулана“, нагласио је Јовановић.

Јовановић је истакао да суђење има низ контрадикторности и нелогичности.

„Ја сам и на конференцији за штампу рекао да се и из свемирске међународне станице види да је то фарса. Међутим колико год ствар била комична на први поглед, толико је и озбиљна јер режим који је спреман да прави такву фарсу, вероватно је спреман да иде и много даље, да осуди те људе“, поручио је Јовановић.

Јовановић је рекао да ће ДСС и даље наставити по Србији да говоре о суђењу у Црној Гори, јер не треба заборавити да су окривљена и четири држављанина Србије, те да држава мора да им укаже дипломатску и конзуларну подршку и заштиту.

„Том суђењу присуствују многобројни страни изасланици, а нема никог из амбасаде Србије, што вероватно говори о неким везама између тамошњег и режима у Србији“, јасан је Јовановић.
Он је нагласио и споразум између ДСС и НСД који је стар 20 година.

„То је наша братска партија и помажемо једни другима, тако да ако не ништа друго, онда због Андрије Мандића и српских држављана је било сасвим логично да Демоктатска странка Србије оде тамо и пружи подршку“, истакао је Милош Јовановић.

Цио интервју можете погледати на видеу:

ДСС: Брнабић и Вујовић преварили запослене у области културе и социјалне заштите

Председнца Владе Ана Брнабић је у Крушевцу, током представљања 100 дана Владе, изјавила да ће плате запослених у култури и социјалним службама бити повећане за 10 одсто. Само месец дана касније, министар финансија је донео Упутство за припрему одлуке о буџету локалне власти за 2018. годину којим се утврђује повећање зарада запосленима у јавним службама у области културе и социјалне заштите од само 5 одсто.

Не треба заборавити, као што председница Владе и министар финансија то чине, да су у овим изузетно значајним делатностима зараде запослених, у високом проценту високообразованих, смањене пре три године за десет одсто и да нису повећаване, а да су трошкови живота у том периоду порасли за седам одсто.

Мање је важно што је председница Владе још једном ухваћена да говори неистину и обмањује грађане. Много је важније што се и на овај начин потврдило потпуно неразумевање Владе стратешког значаја културе за опстанак народа и развој српског друштва.

Демократска странка Србије захтева од Владе Републике Србије да измени одлуку и Упутство министра финансија и да запослене у овим делатностима третира у складу са важношћу послова које обављају.