Прочитај ми чланак

И ШТА САД? Ево како је НБА реаговала на срамно искључење Јокића

0

Никола Јокић је потпуно неоправдано искључен са утакмице против Лос Анђелес Лејкерса, што су дан касније признали и челници НБА лиге.

Наш горостасни центар је предводио Нагетсе до 10. овосезонског тријумфа и победе над Сакраментом, иако је дан раније искључен против Лејкерса зато што је добацио судији.

Зато је НБА лига објавила да Јокић неће морати да плати новчану казну због искључења, пошто га није ни заслужио.

Такође, овом приликом је истакнуто да је наш кошаркаш са правом добио техничку грешку због приговора арбитру Роднију Моту.

 

Са друге стране, због истрчавања на терен и, истина краткотрајног, али ипак забрањеног контакта са Мотом, тренеру Денвера Мајклу Малону је извршни потпредседник лиге Кики Вандевеј изрекао казну у виду суспензије од једне утакмице, што је он одрадио у мечу са Сакраментом.

Подсетимо, средином друге четвртине утакмице са Лејкерсима, Никола Јокић је двапут био фаулиран док је покушавао да постигне кош, а када је ривал узео лопту и кренуо у контранапад, тренер Денвера је утрчао на терен, испречио се судији Моту на путу, тражећи објашњење како је могуће да ниједан од два очигледна прекршаја над српским центром није досудио. Родни Мот је одмах показао искључујућу грешку тренеру гостију, што је и логично, јер утрчавање на терен ради конфронтације са судијом, а нарочито физички контакт, свакако нису у опису посла стратега, а онда се арбитар окренуо ка Николи Јокићу, који је вербално упућивао протест због такве одлуке, и – и њега искључио.

Одлука челника НБА лиге да не санкционише додатно нашег центра сасвим је била логична, али остаје питање какав би на крају био исход меча у „Стејлпс центру“, у коме су без Јокића, који је постигао шест поена и имао шест скокова, те по асистенцију и освојену лопту до поменутог искључења, Нагетси поражени од Лејкерса са 127:109.