Прочитај ми чланак

ДРАМА У НОВОМ САДУ, ИСЕЉЕНИ ЈАКШИЋИ: Извршитељи пајсером ушли у стан

0

Породица Јакшић из Новог Сада исељена је након што су извршитељи пајсером обили стан у ком су живели.

„Ово је Србија. Суд нас исељава из стана који смо платили. Ми немамо друге него да се преселимо у шатор испред суда“, рекла је Мирјана Јакшић.

Извршитељи су ушли у зграду око 10х, а медијима и јавности полиција није дозволила улазак. Једини контакт са породицом био је када је Мирјана Јакшић изашла на терасу, која је прво припретила да ће скочити, након чега су се у акцију укључили и ватрогасци који су испред зграде разапели велики душек на надувавање.

Извршитељи и десетак полицајаца у пуној опреми дошли су испред зграде у којој живи породица Јакшић.

 

Ватрогасци су са друге стране зграде у којој Јакшићи живе надували и сигурносни душек, за случај да неко буде скочио са зграде.

 

Породица се закључала у стан, а новинарима су поручили да су „стигли да их иселе, ето новинарског прилога, срећан Аранђеловдан“.

 

Исељење је било најављено за 21. новембар, а ово је трећи пут да се испред стана породице покушало обавити исељење. Породица Јакшић раније је организовала и протест испред новосадског суда, због најаве да ће их извршитељи избацити из стана који су уредно платили инвеститору.

 

Стан у изградњи купили су 2001. године од инвеститора Тихомира Самарџића из Новог Сада. Приликом усељења добили су кључеве потпуно другог и мањег стана, због чега су инвеститора тужили (уместо 76 квадрата, добили су стан од 32 квадрата).

Након тужбе за раскидање купопродајног уговора донета је пресуда у корист породице Јакшић која је 2009. године постала правоснажна. Према пресуди инвеститор је био обавезан да породици исплати целокупан износ цене стана од 33.000 евра са каматама, али пошто то није учинио, породица је 2013. године покренула поступак извршења против њега.

То извршење није спроведено, а породица тврди да су судије одуговлачиле поступак извршења. Породица сумња на корупцију због одуговлачења предмета.