Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ: Протеран сам из спорта у Србији

0

Гостујући у емисији ТВ Шапца "Добар, лош, зао“, прослављени тренер Душко Вујошевић указао је на то да он није ничији амбасадор у БиХ, и да представља само себе, говоривши о свом ангажману на месту селектора кошаркашке репрезентације БиХ.

Коментаришући недавну изјаву Бакира Изетбеговића везану за признање Косова од стране БиХ, Вујошевић је рекао да она није била мудра јер се непотребно отварају нове реплике, и да је жалосно што се обнавља и негује мржња.

– Одласком у БиХ наставио сам свој посао, и драго ми је да су ме позвали, јер то значи да се нисам огрешио током грађанског рата.

Предимензионирана је моја изјава из интервјуа „Недељнику“ о улогама у грађанском рату, јер нешто већу одговорност има Србија зато што је била најмногољуднија и зато што је контролисала ЈНА.

Нису Хрвати ништа мање одговорни, али су се зато у таблоидима појавили наслови “Ђубре од човека“, или „Србијакрива за рат“. У том рату није било фер-плеја, али нажалост још увек је тај национализам присутан и у Србији, и у Хрватској и у БиХ. Код избора тима за мене нема националног кључа, него какав је ко кошаркаш – казао је Вујошевић.

Он је подсетио да је протеран из спорта у Србији, додавши да се Александар Вучић много умешао у спорт и резултате, почев од неких ранијих веза са навијачима. Вујошевић тврди да је Вучић још као ППВ истицао је да ће свим снагама помоћи Црвеној звезди, а требало је да подједнак третман има и Партизан јер је био првак државе. Међутим, подсећа Вујошевић, десило се то да је Партизану узет стадион, док су у кошаркашки клуб Црвена звезда дошле велике паре, иако је играла Еврокуп а Партизан Евролигу.

– Партизан нема своју салу, док их Звезда има и то неколико. На крају, на Скупштини Партизана, постављен је ултиматум да ја одем, јер би тако „клуб преживео“. Пуну истину још нисам испричао, јер су чињенице много погубније. Борио сам се за спорт, јер је то институција која је потребна друштву. Овде Вучић одређује и ко ће бити председник кућног савета. Власт је осветољубива, као код Киша и „Гробници за Бориса Давидовича“ – истакао је Вујошевић.

На питање водитеља емисије да ли је био гост на петогодишњици СНС, Вујошевић је појаснио да га је Вучић посетио у болници када је имао први пут проблема са бубрезима и да га је касније позвао на годишњицу СНС, где је присуствовао као гост. Након звиждања навијача Вучић га је звао и рекао да то није заслужио, и тиме је стављена тачка њихова комуникација завршена.

Водитељи емисије „Добар , лош, зао“ Ненад Кулачин и Марко Видојковић у редовним рубрикама као што је „Магарећи кутак“ подсетили су на изјаве Горана Весића о калдрмисању Скадарлије, али и на Сарапин допринос Пинку. Такође су обелоданили да је дато 350 милиона динара локалним самоуправама, и то махом за предстојеће изборе.