Прочитај ми чланак

ТОМА ОПЕТ ДЕРЕ: Поправку крова на вили у којој живи без основа, грађани плаћају…

0

У вили у Ужичкој 23, коју без икаквог правног основа користи бивши председник Србије, у току су поправке кровне конструкције, као и помоћног објекта.

Грађани Србије платиће готово милион динара реконструкцију крова виле у којој је након истека председничког мандата остао да живи Томислав Николић с породицом.

(Фото: Ria)

Како сазнаје Курир, мајстори ће ових дана започети посао на реконструкцији крова у Ужичкој 23, а посао је добила фирма из Крушевца „Морава ин“.
 
– У вили у Ужичкој 23, која има око 800 квадрата, на појединим местима није добар кров, али ни кровна конструкција, па је санација била неизбежна. Поред делова крова и кровне конструкције, мајстори ће средити и унутрашњост помоћног објекта који је тик уз вилу – каже извор и додаје:
 
– Ангажована је фирма „Морава ин“ из Крушевца и њихови радници су већ на терену. Вредност уговореног посла је 831.250 динара без ПДВ, односно 997.500 динара с ПДВ.

Ово је последњи у низу радова на државној вили коју без икаквог правног основа користи породица Николић. Вила у Ужичкој 23, која уз себе има и помоћни објекат, али и дворишни базен, већ је реновирана за Николиће – од уграђеног система за климатизацију, кречења и фарбања, сређивања асфалтне стазе, фарбања крова до санирања базена у дворишту.

Није наодмет подсетити да тај исти Николић има простран, луксузни стан у Београду вредности 590.000 евра. И зашто се онда Николић тако грчевито бори да остане у државном објекту, а већ има своју луксузну некретнину у истом граду? Можда је рачуница у бесплатним рачунима и храни. Грађани плаћају Николићу комуналије – струју, воду, али и основне животне намирнице.
 
– Њихов лагодан живот месечно нас кошта 1,2 милиона динара. И то само оно основно – рачуни за утрошену струју, грејање и воду и трошкови обезбеђења и послуге која им је на располагању. Док је био председник, Николић је са својом фамилијом уживао све те привилегије и никоме није јасно какав је сад аранжман с њим. Као и све виле у државном власништву, и његова има своју домаћицу, радника на одржавању, кувара… Сви ти људи пролазе одговарајуће провере и служе ономе ко користи вилу – рекао је тада радник из Управе за заједничке послове, као и да је Николићу, уз плаћене комуналије, омогућено да наручује храну и намирнице из Управе.
 
Николић није одговорио на СМС с конкретним питањима.

Боривоје Боровић, познати адвокат и члан Председништва Народне странке, каже да Николићи државну вилу користе без икаквог правног основа.
– Нема никаквог правног основа, не видим ни да ли функција коју сада обавља заслужује толику пажњу и толике трошкове око њега – каже Боровић и додаје:
– Није усамљен пример да бивши функционери и даље користе државне виле или пак виле које су откупљивали адаптирају парама из Фонда за градско грађевинско земљиште, то ми је познато још из времена кад су друге странке биле на власти, то је настављено и данас.