Прочитај ми чланак

СРБИНУ ПУКАО ФИЛМ: Јокића без разлога искључили

0

Никола Јокић је искључен на утакмици против Лос Анђелес Лејкерса после бурне реакције, а можемо рећи сасвим не заслужено.

Денвер Нагетси су дошли у „град анђела“ као фаворити после одличне партије против Њу Орлеанса којима су убацили чак 146 поена, али подмлађена екипа ЛА Лејкерса дошла је до раног вођства, да би у 6 минуту друге четвртине дошло до скандала.

Наиме, Јокић је два пута био фаулиран док је покушавао да постигне кош, али судије су остале неме. Када су Лејкерси узели лопту и кренули у напад, судији Роднију Моту се испречио тренер Денвера, Мајк Мелоун тражећи објашњење зашто није досудио личну грешку над српским центром.

Судија је одмах показао искључење тренеру гостију због уласка на терен и расправом са судијом, а онда се арбитар окренуо ка Николи Јокићу и досудио и њему искључење јер је српски центар вербално протестовао на овакву одлуку.

Амерички медији, су махом подржали искључење Мелоуна, али Јокићево искључење су оценили дискутабилним, јер се због овакве реакције Јокића евентуално се може добити техничка , а никако искључење. Челни људи НБА лиге ће додатно прегледати снимак пре него што одлуче о евентуалној суспенузији нашег кошаркаша.

За 11 минута колико је провео на паркету, Никола Јокић је постигао шест поена, шутирајући 1/5 за два, а притом је остварио и шест сокова, те по асистенцију и освојену лопту.

Лејкерси су на крају тријумфовали (127:109), а до учинка 7-10, што им је најбољи скор у последњих пет сезона, дошли су уз трип-дабл учинак Лонза Бола (по 11 поена и асистенција, уз 16 скокова), те 21 поен Брука Лопеза који се разиграо у Јокићевом одсуству, као и 17 поена новајлије Кузме.