Прочитај ми чланак

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ СЕ ХВАЛИО ИТАЛИЈАНИМА: Ја сам одвео Србију на Мундијал!

0

Српски тренер у Торину говорио о италијанској трагедији и успеху наше фудбалске репрезентације. Оно кад Италијани завиде Србима, па их Срби теше. Е, и то се догодило. Синиша Михајловић у Торину је говорио о успеху Србије и трагедији Италије.

Светско првенство у фудбалу наредне године протећи ће без чувених азура, први пут после 60 година, а наш тренер им је поручио да се сад угледају на њега.

EPA/ANGELO CARCONI

– Ово је велики ударац. Ја сам Србин и навијач Србије, али много година живим овде у Италији. Веома ми је криво и због мог Белотија, али и Буфона, Де Росија и Барзаљија. Мундијал ће бити сиромашнији без Италије. Делује нестварно да Италија није на првенству. Мора много да се промени, али не могу да не говорим о мом искуству из Србије – почео је Михајловић обраћање италијанским новинарима и наставио:

Порука Италијанима

Синиша се дотакао и иступања тренера, пре свих Алегрија, из италијанског удружења.
– Ја сам добио лиценцу у Србији, тако да се не бих мешао у дешавања у италијанском удружењу, али свакако јесте интересантно то што су се тренери побунили – каже Синиша.

– Био сам селектор, извршио смену генерација, променио све играче, били смо најмлађа репрезентација. Јасно, добио сам дозволу да све то урадим. Али нисмо се квалификовали, па сам дао оставку, иако сам имао уговор на столу и тражили су од мене да останем. Знао сам да ће неко други убрати плодове мог рада. Сада је Србија на Светском првенству, а већину тих играча управо сам ја убацио у репрезентацију – похвалио се Синиша и у даху опет наставио:

– Некада мораш да будеш спреман за ризик, јер ризик се врло често исплати. Ја нисам остао селектор, али је Србија сада на Мундијалу. Када је реч о мојој земљи и репрезентацији, тадашњи ризик се исплатио.

Брани колегу

Миха не мисли да је смењени селектор искључиви кривац за потоп Италије.

– Није он једини кривац и зна колики је неуспех. Али Италија је заслужила да добије Шведску. Желим му све најбоље – објашњава Михајловић.